Flash kommer til å bli raskere og stabilt på Mac framover, lover Apple og Adobe.

Annonse


Mye bedre Flash på Mac

Adobe og Apple krangler så fillene fyker om Adobes Flash video/animasjons/multimedieplattform.

Brukes over alt på nettet

Flash brukes i stor grad til å vise video på nettet, blant annet på YouTube.

Enden på visa er så langt at Apple ikke vil slippe inn Flash verken på iPhone eller iPad. I stedet satser de på HTML5 som multimediaplattform og H264 for video.

Treg og hakkete
Men det gjelder som sagt bare iPad og iPhone/iPod Touch. På Mac har pipen en helt annen låt. Her samarbeider nemlig de to selskapene tett for å optimalisere Flash-ytelsen.

Det er ingen hemmelighet at Flash fungerer vesentlig bedre i Windows enn i Mac OS X. Mac-versjonen har en lei tendens til å krasje, og er ofte treg og hakkete sammenlignet med Windows-versjonen.

Nå vil de to selskapene rette på dette.

Nytt API
Apple har nemlig kommet med et helt nytt API (Application Programming Interface) – et programmeringsgrensesnitt som skal gjøre Flash-applikasjoner bedre og mer sømløse mot Apples operativsystem.

Samtidig kom Apple nylig med en oppdatering av Snow Leopard (OS X 10.6.3), som enneholder en slags turbo-motor for videokortene fra Nvdia (NVIDIA GeForce 9400M, 320M, og GT 330M) som brukes i de nyeste Mac-ene.

Ingen forbedring på Linux

Dette er gode nyheter for Adobe, som nå sier de vil gå i gang med å utvikle teknologi som gjør Flash raskere og mer stabil på Mac-maskiner.

Heller ikke på Linux fungerer Flash spesielt bra. Men så langt foreligger de tingen planer om å bedre ytelsen her.

Kilde:
Arstechnica.com.

Annonse


Annonse