Liberaldekokratenes leder Nick Clegg lover å ta opp Storbritannias nye fildelingslov til ny vurdering.

Annonse


Clegg vil stoppe fildelingslov

For tre uker siden ble Storbritannias nye, strenge fildelingslov vedtatt.

Avsnitt strøket

Loven innebærer at bredbåndsleverandørene må sende advarsler til kunder som bevislig har lastet opp og ned opphavsbeskyttet materiale ulovlig.

Opprinnelig innebar lovforslaget at fildelere etter tre advarsler ble utestengt fra nettet. Men dette avsnittet ble strøket for å gjøre loven spiselig for Parlamentet.

Framgang på meningsmålinger

Nå lover det liberaldemokratiske partiet med Nick Clegg i spissen omkamp dersom de vinner valget.

Annonse


Partiet fosser for tiden fram på britiske meningsmålinger etter at Clegg nylig gjorde en svært god figur i TV-duell med Storbritannias Labour-statsminister Gordon Brown og de konservatives leder David Cameron.

I tillegg ser det stygt ut for Brown etter at han glemte å ta av seg mikrofonen før han kom med nedsettende bemerkninger om en eldre, kvinnelig Labour-velger som våget å stille ham noen ubehagelige politiske spørsmål.

Vil ta opp saken på ny

Dersom Clegg vinner valget, lover han å ta opp saken på ny i Parlamentet. Loven ble vedtatt med bare 236 av de til sammen 650 parlamentsmedlemmene til stede.

Clegg lover å belyse saken i sin fulle bredde, for deretter å kunne ta en beslutning som både nettbrukere og opphavsmenn kan leve med.

Kilde:
Techradar.com