Gizmodo skapte furore da de skaffet til veie neste generasjons iPhone.

Annonse


– iPhone-razzia var ulovlig

Digi.no kunne tidligere i dag melde at hjemmet til Gizmodo-redaktør Jason Chen ble ransaket av politiet. EFF (Electronic Frontier Foundation’s) hevder ransakingen er ulovlig.

Chen under etterforskning

Det etterforskes nå om Gizmodo har gjort noe ulovlig når de fikk fatt i iPhone 4G, nå hevder EFF at det er etterforskerne som har brutt loven.

Mobilen hevder Gizmodo de fikk tak i en fra en person som først prøvde å levere den tilbake til eieren. Apple sendte så et brev til Gizmodo der de ba om å sende mobilen tilbake. Dette er nå gjort, men saken er langt fra over.

– De har brutt flere lover

«En talsmann for statsadvokaten i San Mateo, California bekrefter at politiet fredag gjennomførte en razzia mot hjemmet til Jason Chen, en redaktør av teknologibloggen», kunne Digi.no opplyse.

Annonse


Politiet ransaket huset til Chen og tok beslag i datautstyr. Både EFF og Gizmodo mener dette er brudd på føderal lov og Californias egne delstatslover.

Journalister beskyttet?

«Det er både føderal og delstatslover som beskytter reportere og journalister mot ransaking i forbindelse med journalistisk arbeid. Den føderale loven heter «Privacy Protection Act», mens delstatsloven som gjelder på dette området er en del av straffeloven og bevisloven. Det ser ut til at begge disse lovene kan ha blitt brutt etter denne ransakingen», hevder EFF.

Statsadvokaten har så langt ikke tatt ut tiltale mot noen i saken og det kan hende det aldri kommer til å skje heller. Saken står nå nemlig på stedet hvil da de skal finne ut om lovene nevnt ovenfor beskytter Gizmodo-sjefen.

Kilder:
Laptopmag
Gizmodo

Annonse