iPad er allerede hacket, men ikke på en ondsinnet måte.

Annonse


Hackere utnytter iPad-eiere

Ifølge sikkerhetsselskapet Bitdefender sikter hackere seg nå inn mot iPad-eiere.

Overraskende godt salg

Apples tablet er i vinden som aldri før og salget og interessen er langt høyere enn hva mange skeptikere hadde trodd. Til og med Apple hevder det eksplosive salget har overrasket dem og dermed måtte utsette den internasjonale lanseringen.

Hackere bruker nå en ganske annerledes måte for å infisere iPaden. De sender nemlig ut en melding med det de påstår er en lenke til en oppdatering av iTunes for Windows.

Pass deg for trojaner forkledd som iTunes

Lenken fører selvsagt ikke til noen iTunes-oppgradering, men til en trojaner. «It is very important to keep the software on your iPad updated for best performance, newer features and security», heter det i hacker-SMSen.

Annonse


Følger man lenken kommer man til en nettside som ligner svært mye på Apples egen. Hackerne ber så brukeren om å laste ned itunessetup.exe som inneholder trojaneren «Backdoor.Bifrose.AADY».

– Blir neppe spredd i stort omfang

– Dette er et ganske enkelt triks. Når du har kjøpt en iPad forventer du å få meldinger fra Apple om oppdateringer. På denne måten kan de lures til å tro at det er en offisiell melding, forklarer Catalin Cosoi fra Bitdefender. iTunes er nemlig ikke oppdatert siden 30. mars og ingen oppdatering er så langt lansert for iPad.

Cosoi hevder at ettersom trojaneren kun fungerer i Windows så vil den ikke spres så mye. Hadde den derimot siktet seg inn mot Mac-brukere hadde trojaneren trolig blitt spredt som ild i tørt gress, hevder Cosoi.

Den eneste grunnen til det må isåfall være at Microsoft-brukere er vant til malware og virus og derfor er langt mer forsiktige. I tillegg har de som regel antivirusprogramvare installert.

Kilde:
Macworld