Dette bildet viser Wozniak med en iPad 3G. Bildet var nok til at en Apple-ansatt fikk sparken.

Annonse


Lånte Woz iPad – fikk sparken

En Apple-ansatt viste frem en iPad 3G til Woz i 2 minutter. Det var nok til at han fikk sparken.

Viste frem iPad, ble jobbløs

Steve Wozniak startet Apple sammen med Steve Jobs 1. april 1976. Resten er historie. Wozniak har kultstatus i nerdemiljøet og er en svært jovial kar.

Nå deler han sine tanker rundt iPhone 4G-avsløringen forrige uke (Woz mener den
øltørste Apple-programmereren ikke fikk sparken) og avslører at han fikk en tidlig iPad-sniktitt mens Jobs stod på scenen og viste den frem for første gang.

Denne sniktitten endte med at en Apple-ansatt fikk sparken. Skal man ta med seg en Apple-prototype ut av Apples campus må man også ha en personlig godkjennelse av Jobs.

Annonse


Testet iPad samtidig med lansering

Det var mens Jobs og Co. viste frem iPad at Woz fikk leke seg med Apples tablet bak kulissene. I ca. 2 minutter fiklet Woz med en iPad 3G og dette bildet ble tatt.

Når det ble avslørt at Woz som fortsatt er ansatt i Apple fikk se iPaden, ble personen som viste den frem bedt om å gå.

– Apple bør bli litt snillere

Woz forklarer at han aldri prøver å lirke ut informasjon av andre Apple-ansatte før lanseringer, at han ikke visste det var en iPad 3G og at han ikke trodde det ville være noen fare for personens jobb. De var jo tross alt begge ansatt i samme selskap.

Det viste seg altså å ikke stemme. Woz mener nå at Apple er for strenge. Woz påpeker at det er fint for Apple å holde produktene hemmelige før lansering, men at de kanskje kan være noe sånt som 10 prosent snille og 90 prosent strenge.

Woz snakket med Jobs samme kveld og beskrev situasjonen. Jobs skal ha svart «so it’s no big deal». Woz tror at noen andre hos Apple fortalte Apple-ingeniøren at andre hadde fått sparken for å gjøre det samme, og at alle må behandles likt.

Oppdatert:

9to5mac.com mener å vite hvem som viste frem iPaden til Woz. I klippet under avsløres nemlig personen ifølge bloggen.

Kan du se for deg Steve Jobs stille opp på et lignende bilde? Ikke vi heller.
(Ill.: Gizmodo)

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse