ipad_hero4_20100127

Annonse


Israel opphever iPad-forbud

Den 15. april sprakk nyheten om at Israel stoppet alle iPad-er som ble oppdaget på flyplasser og andre grenseoverganger.

Grunnløst forbud
Årsaken var at WiFi-modulen i iPad ennå ikke var godkjent av Israels svar på det norske Post- og Teletilsynet. Både israelske borgere og utenlandske turister ble stoppet, og minst ti iPad-er ble konfiskert i den tiden forbudet varte.

Nå snur det israelske Teletilsynet. Trolig til glede for kommunikasjonsminister Moshe Kahlon, som hele tiden har vært i mot forbudet. Etter hans syn har Teletilsynet tatt seg til rette, og nedlagt et forbud det overhodet ikke var grunnlag for.

Ingen militær risiko
Som kjent er iPad CE-merket, og dermed lovlig over hele Europa – også i Norge. Israel følger de samme regler som resten av Europa på dette området.

Annonse


Den israelske politikeren Robert Ilatov, som siter som representant i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, hevdet i forrige uke at forbudet skyldtes forsvarhensyn. iPad kunne forstyrre signalene til militært kommunikasjonsutstyr, hevdet han.

Dette ble nå avist på det sterkeste av kommunikasjonsdepartementets talsmann Yechiel Shabi. Han ser nærmest på det hele som en PR-fadese som kunne vært unngått dersom teknikerne i teletilsynet hadde sjekket CE-merket.

– Dårlig PR
– Dette var dårlig PR, og det likte vi ikke. Vi har ingenting i mot Apple-produkter. Vi liker jo iPhone her i Israel, sier han til nyhetsbyrået AP.

Myndighetene var hele tiden hardt presset av de svært mange teknologientusiastene i landet. Apple har forholdt seg rolig i striden, trolig vel vitende om at iPad tilfredsstilte israelske så vel som andre europeiske krav.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse