Det vil være helt unødvendig å drasse på kameraer som dette om tre til fem år, mener Nokia-sjef.

Annonse


– Digital speilrefleks vil dø

Bærer du rundt på en stor ryggsekk med tre zoomer, et par fastobjektiver, en tung blitz fylt med en haug batterier og et lass med filtre når du er på ferie?

Tunge objektiver er ut
Da står du snart i fare for å bli en dinosaur, skal vi tro den finske mobilprodusenten Nokia.

– I framtida vil ingen trenge å drasse på tunge objektiver, sier Nokias markedssjef Anssi Vanjoki til nyhetsbyrået Reuters.

«Prosumer»-mobiler
Vanjoki mener at vi iløpet av et års tid vil se kameratelefoner som matcher dagens «prosumer»-speilreflekser (kameraer i grenselandet mellom proffutstyr og entusiastutstyr). Dette gjelder både optikk, bildebrikke og ikke minst video.

Annonse


I følge Nokia-sjefen vil HD-video bli standard i mobiltelefoner. Samtidig mener han at en rivende utvikling på minatyriseringsfronten gjør at det i mobiltelefoner innen tre til fem år vil sitte bildebrikker som matcher de som nå sitter i såkalte DX-kameraer.

Allerede i dag finnes det såkalte superzoom-linser som tar svært mye mindre plass enn en tradisjonell telezoom.

Vidvinkel største utfordring
En større utfordring er trolig vidvinkel. Mens man med et speilreflekskamera kan få objektiver med en brennvidde på 10 mm med relativt beskjeden forvrengning, er det sjeldent at kampaktkameraer kommer under 24 mm.

Mange tviler også på om mobiltelefonen noen gang kan romme en LX-brikke som fotograferer i samme størrelse som et gammelt 35mm negativ.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse