Fengsel eller store bøter vanker for pirater som blir tatt for nedlasting av musikk. Portugal går andre veien, og har gjort det lovlig å piratkopiere film til eget forbruk - altså ikke-kommersielt.

Annonse


Underholdningsbransjen foreslår antipirat-programvare

Det er avdekket flere svært oppsiktsvekkende forslag fra RIAA og MPAA.

Oppsiktsvekkende forslag

Interesseorganisasjonene for henholdsvis platebransjen (RIAA) og filmbransjen (MPAA) har lagt frem et forslag som nok får selv de mest ihuga anti-pirater til å sperre opp øynene.

EFF (Electronic Frontier Foundation) fikk nærmest sjokk da de se forslagene. Det er den amerikanske statens IPEC (Intellectual Property Enforcement Coordinator) som nå har bedt om kommentarer fra underholdningsbransjen vedrørende en kommende «Joint Strategic Plan».

Et strategisk dokument for hvordan man skal hanskes med brudd på opphavsretten.

Annonse


Vil bruke programvare

EFF har bedt IPEC om å se på saken fra begge vinkler, og litt balanse er nok nøkkelordet etter følgende forslag fra MPAA, RIAA og flere andre interesseorganiser for underholdningsbransjen:

– Det finnes flere teknologier og metoder som kan brukes av nettverks-administratorer og ISPer. Disse inkluderer forbrukerverktøy for å håndtere brudd på opphavsretten fra hjemmet (basert på verktøy som nå brukes til å beskytte forbrukere mot virus og malware).

Med andre ord: underholdningsindustrien vil at du skal installere programvare fra dem som søker på maskinen din etter piratvare og trolig også sletter piratvaren.

Programvare finner piratmaterialet

Underholdningsbransjen mener også at FBI og Department of Homeland Security skal passe på og se til at ingen stjeler eller lager kopier de nye filmene som skal fraktes rundt i landet i forkant av lansering. Dette vil nok sette ett og annet amerikansk sinn i kok da det er den vanlige skattebetaler som må betale for den ekstra sikkerheten.

Det virker som om bransjen allerede har glemt Sonys rootkit-skandale og hvor lite glade kundene var de oppdaget dette. Nå mener de altså at man skal gjøre dette med viten og vilje.

Bransjen mener også at ISPer bør filtrere protokoller og strupe nedlastingshastigheten. Dette langt fra vedtatte forslag og det ville være svært, svært oppsiktsvekkende om de ble vedtatt.

Kilde:
EFF.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse