Microsoft gir ikke operatører og maskinvareprodusenter så veldig stort spillerom hva gjelder brukergrensesnittet, men langt mer enn hva Apple tillater.

Annonse


Lekket Windows Mobile 7 dokument avslører alt

Et lekket dokument avslører hvordan Windows Mobile 7 er bygget opp.

Har mye minne

Windows Mobile 7 har potensiale til å bli et skikkelig fett mobil-OS til spill og apps. Hvorfor? Fordi Microsofts helt ferske OS kjører ordentlig Direct3D 11 (basert på DirectX 10) og ingen strippet mini-versjon myntet på mobil-OS.

Dette åpner for svært grafisk intensive spill ikke minst fordi spillene og applikasjonene får svært mye minne å leke med, faktisk hele 1GB. Totalt 2GB for alle prosesser. Windows Live ID brukes allerede i Windows 7 og blir også en integrert del av Windows Phone 7.

Dette for å synkronisere blant annet tekstmeldinger og annen personlig informasjon med Microsofts servere og få tilgang til Marketplace, Microsofts svar på Apple App Store.

Annonse


Slik er OSet bygd opp

Windows Mobile 7 er et 32bits-OS med en kernel layeren som inneholder følgende: kernelen, filsystemet og grafikkhåndtering. I tillegg til kernel layeren er det en user layer som håndterer det grafiske brukergrensesnittet og applikasjoner.

Alle systemoppdateringer blir levert via Microsofts egne servere. Fint for oss brukere å ha et sentralisert system. Små-oppdateringer blir levert over WiFi, mens større system-oppdateringer med innvirkning på kjernefunksjoner tas via Zune programvaren når Windows Phone 7-mobilen er koblet til maskinen.

Kan endre søkemotor

Microsoft har strammer tøyler på brukergrensesnittet. Mobilprodusenter har kun lov å gjøre svært små endringer i grensesnittet. Standardgrafikk fra Microsoft kan ikke endres eller fjernes, men teleoperatører eller maskinvareprodusenter kan endre bakgrunnsillustrasjon og ringetoner.

Bing er standard søkemotor, men dette kan endres av mobilprodusentene til andre søkemotorer funnet i Internet Explorer.

500x_windowsphonecloudy

Kilde:
Tweakers.net

Annonse