Denne fjøla fikk raskere fotfeste enn både DVD og iPhone.

Annonse


Fortsatt iPad-forbud i Israel

I går skrev ITavisen om israelske myndigheter, som forbyr innførsel av iPad til landet.

Greit i Norge med CE-merke

I en oppfølgingssak skrev vi at forbudet også kunne gjelde Norge, siden Israel og Norge/EU har samme regelverk.

Dette viste seg imidlertid ikke å være tilfelle. I følge en pressemelding som Post- og Teletilsynet la ut i går, holder det at iPad-en har CE-merke. Har den det, er den lovlig å innføre i Norge.

– For sterke signaler
Israels teletilsyn hevder likevel fortsatt at WiFi-signalene på enkelte iPad-er er for sterke, og at iPad dermed kan forstyrre annen tele- og radiokommunikasjon.

Annonse


I går ble det kjent at en israeler som kom hjem fra en USA-tur opplevde få konfiskert sin nyinnkjøpte iPad da han ville tollklarere den på flyplassen.

Tar iPad-er fra turister
I følge The Apple Blog har minst ti iPad-er så langt blitt tatt fra reisende på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aaviv.

Forbudet gjelder både israelske statsborgere og turister. Det betyr at også amerikanere som har kjøpt iPad fullt lovlig i en Apple-butikk hjemme risikerer å bli fratatt favorittdingsen sin.

To utgaver?
Talsmann Yechiel Shavi i det israelske kommunikasjonsdepartementet sier til CNN at forbudet bare gjelder de iPad-utgavene som er bygget for amerikanske standarder, ikke de som oppfyller europeiske krav.

Det kan dermed se ut som om det selges to typer iPad på det amerikanske markedet – en med CE-merke og en uten. Men i følge flere Apple-blogger på nettet er det ingen som så langt har sett en iPad uten CE-merke.

Dersom det skulle vise seg at israelske myndigheter har rett og at det finnes utgaver med CE-merke som likevel ikke oppfyller europeiske krav, har Apple utvilsomt et problem.

Kan ta den med hjem
Som kjent har statsminister Jens Stoltenberg kjøpt seg en iPad mens han satt aske-fast i New York. I går fikk vi vite at han ikke ville ta med seg denne inn i Norge, når han omsider kommer seg hjem. Dette for å være på den sikre siden.

I løpet av gårsdagen var imidlertid Statsministerens kontor i kontakt med Post- og teletilsynet. Statsministeren ble dermed gjort oppmerksom på at hans iPad ville være lovlig å innføre dersom den har CE-merke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse