Kan iPad hjelpe deg å gjøre en bedre jobb? Her statsminister Jens Stoltenberg under en pause på flyplassen i New York i april i år.

Annonse


Må han levere den fra seg i tollen?

Oppdatert: iPad er sertifisert for bruk i Norge gjennom CE-merking. Innholdet i denne artikkelen er derfor misvisende. Se denne artikkelen.

Statsminister Jens Stoltenberg er i dag avbildet på Dagbladet.no med en iPad i fanget.

Slår i hjel tiden med iPad
Bildet, som opprinnelig er lagt ut Flickr-kontoen til Statsministerens kontor, viser Stoltenberg mens han venter på flyet fra New York hjem til Oslo.

Det er store forsinkelser i flytrafikken på grunn av vulkanutbruddet på Island.

Annonse


Forbudt å innføre
Ved Statsministerens kontor kan de bekrefte at det virkelig er en iPad Stoltenberg sitter med. Men de kan verken bekrefte om dette er statsministerens private iPad, og om han i så fall har tenkt å ta den med seg hjem.

Om begge deler er tilfelle, vil han gjøre seg til lovbryter dersom han ikke går rett til tollen på Gardermoen og leverer inn iPad-en sin.

Produktet er etter alt å dømme forbudt å innføre til Norge.

Akkurat som i Israel
Tidligere i dag skrev ITavisen om at Israel har nedlagt forbud mot å innføre, bruke og selge den amerikanske utgaven av iPad.

Årsaken er at iPad har for sterk sender, og at den dermed overskrider den grensen som israelske mynsigheter har satt.

Disse reglene er samsvarende med de man har i EU og resten av Europa, og dermed også i Norge

Langt over grensen
– I Norge er grensene satt til henholdsvis 200 milliwatt for 5GHz-båndet og 100 milliwatt for 2,4GHz-området. I USA er grensen 1 Watt, sier Tor Bringsverd i Post og Teletilsynet til Itavisen.

Bringsverd er seksjonssjef for regelverk og tilsyn, og sammenligner saken med den ulovlige iPhone-importen i forkant av lanseringen av Apples telefon i Norge.

Ikke CE-merke
Han understreker at PT ennå ikke har fått anledning til å undersøke iPad, og dermed ikke kan si om den virkelig har høyere wattstyrke enn det som er tillatt i Norge.

– Det som er på det rene, er at produkter som ikke har CE-merke ikke er tillatt verken å innføre, selge eller bruke i Norge, sier Bringsverd.

ITavisen testet 7. april en iPad. Denne var CE-merket, på tross av at den er kjøpt i Apple Store i New York.

«Har skaffet seg»
I Dagbladets artikkel står det blant annet:

Bildet delegasjonen selv har tatt av den ventende statsministeren viser at han har fått seg et nytt arbeidsverktøy på USA-reisen. Stoltenberg har skaffet seg et eksemplar av den mye omtalte iPad, som foreløpig kun selges i USA.

ITavisen har informert Statsministerens kontor om regelverket, og venter nå på en kommentar om hva Stoltenberg vil gjøre med sin nyinnkjøpte iPad – om den da er hans.

Post- og teletilsynet har i sakens anledning kommet med en pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse