Roberto Maroni er minister, musiker og pirat. Han mener svaret ligger i annonser og sponsorer.

Annonse


Minister erkjenner piratkopiering

Europeisk topp-politiker erkjenner for andre gang at han er en pirat. Denne gang har han klare meninger.

Maroni innrømmer piratkopiering

Den italienske innenriksministeren Roberto Maroni er musiker og pirat. Det som skiller han fra andre musikere er ikke bare stillingen, men også at han ikke har noe imot piratkopiering og han synes dagens piratjakt er latterlig.

– Å introdusere dyre bøter som i Frankrike og å koble folk fra nettet er feil og fungerer ikke. Marino sikter til den franske 3-strikes loven.

– Annonser er svaret

Maroni mener svaret ligger i annonseinntekter og sponsorer. Ikke bare det, Maroni vil ha et eget nasjonalt MP3-bibliotek på nett, der alle kan laste ned gratis. Så langt ikke har Maronis ide fått særlig bred oppslutning.

Annonse


Maroni hevder flere av hans kolleger er skap-pirater.

– Det er ikke å stjele

Ministeren bruker også noen av piratenes argumentasjon om at å stjele musikk på nett ikke er som å stjele fra f.eks. Rema 1000. Det eneste man gjør, hevder han, er å ta kopi av andres vare.

– Det er som om eieren av denne maskinen jeg skal laste ned lagde en kopi av CDen personen kjøpte og ga den til meg. Dette er normalt og skjer når vi kjøper en CD og lager kopier til vennene våre, forklarer han.

IFPI opprørte

Italienske IFPI er, ikke overraskende, svært lite glade i den frittalende ministerens uttalelser:

– Noen få millioner lovlige låter lastet ned gratis, over en milliard gratis-klipp på YouTube av Italienske artister, mer enn 90 prosent av alle de individuelle filene solgt for mindre enn 1 euro fra et dusin forskjellige plattformer. Ministeren burde tenke seg over at jobber kan forsvinne og tap av inntekter til staten grunnet piratkopiering.

Tjener nesten ingenting på Spotify

Det spørs om ikke tjenester som Spotify blir nødt til å gjøre ting annerledes. Ihvertfall om vi skal vi tro tallene fra The Independent.

Den svenske streamingtjenesten som tilbyr gratis musikk mot reklame nekter å frigjøre egne tall og kontrakter, men ifølge den britiske avisen tjente ikke Lady Gaga mer enn 978 kroner på at folk hadde hørt låta hennes «Pokerface» 1 million ganger.

Ifølge samme avis må en låt spilles av 4.5 millioner ganger for at artisten skal kunne nå den amerikansk minstelønnen på 1160 dollar (6800 kroner).

Kilder:
The Independent
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse