Denne mannen som morer seg med å tegne gresskar på sin kones gravide mage kan bli en av vinnerne i årets Webby-kåring.

Annonse


Han kan bli årets nettprisvinner

Den 14. juni går Internetts «Oscar»-utdeling av stabelen i New York, med nettguru, Apple-styremedlem og miljøfiorkjemper Al Gore i spissen.

Kandidatene klare
Hvem som får de gjeve prisene, er det juryen og folket der ute som skal avgjøre. Du kan selv være med å stemme ved å gå inn HER (krever registrering).

Kandidatene er derimot klare allerede nå. Blant de nominerte finner vi nettsidene til flere kjente selskaper og mediebedrifter, slik som BBC, New York Times og Toyota.

Om å måtte tisse…
Mer interessant er det kanskje at vi i klassen for beste bruk av video finner nettstedet til den mørke TV-serien Breaking BadWaltswarning.com.

Annonse


En annen favoritt er 1000awesomethings.com, som rett og slett handler om de 1000 beste tingene du kan gjøre og oppleve. Awesome! (ting nr. 529 – Å endelig få tisse etter å ha holdt seg evighet).

Carrey og Digg
Fans av komikeren Jim Carrey kan glede seg over at hans nettsted Jimcarrey.com er nominert i klassen for kjendis/fansider, sammen med blant andre rock-superstjernene U2s offisielle nettsider.

De gamle ringrevene Digg og Flickr er begge nominert i klassen for nettsamfunn., mens selve sjefen i så måte – Facebook – bare indirekte er nominert i klassen for spill, med FarmVille.

Beatles Rock Band
Både Guitar Hero (via designselskapet Blitz) og Beatles Rock Band er med i klassen for spillrelaterte nettsider.

Satire-veteranen The Onion er nominert i klassen for humor, i skarp konkurranse med den utrolige siden Awkward Family Photos (teite familiebilder).

Mest amerikanskd
Også i år vil juryen trolig få kritikk for å ha nominert overveiende amerikanske sider, med noen få sidesprang til Storbritannia og Australia.

Norge glimrer også i år med sitt fravær. Det nærmeste vi så langt har kommet en Webby er svenskenes Visitsweden.com, som ble nominert i fjor.

Den komplette lista finner du på Webbyawards.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse