N810 fra 2007 kan kalles for en slags tabletmaskin.

Annonse


– Nokia kommer med tablet

Apple har nå bevist at det er et marked for tablet-maskiner, og det betyr at stadig flere kommer til å kaste seg på bølgen.

Amerikanske analytikere mener at Nokia vil lansere sin egen variant av en tablet-maskin allerede til høsten, mest sannsynlig rundt september/oktober. Det sies at det finske selskapet ikke vil gå glipp av det lukrative markedet – det tok tross alt Nokia hele to år før de lanserte en relevant konkurrent til iPhone.

Ikke første gangen
Nokia har vært innom tablet-lignende maskiner før – deres N770 kom allerede i 2005, og hadde mye av tilsvarende funksjonalitet. I etterkant er den blitt etterfulgt av N800-serien med kraftigere enheter, samt mobiltelefonen N900 i fjor vinter. Selskapet har også forsøkt seg på netbook-segmentet.

Nå er det imidlertid snakk om en fullverdig tablet med stor trykkskjerm, og analytikerne mener også at flere produsenter vil snart henge seg på bølgen. Det spekuleres i om en slik tablet fra Nokia vil bruke Windows, eller MeeGo OSet, som er et nytt samarbeid mellom Nokia og Intel.

Annonse


Nokia selv sier selvsagt ingenting, men vi følger med på alle eventuelle nyheter.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse