Dette kan skje deg om du lader mobilen under puta.

Annonse


Advarer mot farlig iPhone-lading

Det norske forsikringsselskapet IF advarer nå nordmenn mot å lade iPhone om natta.

Pass på når du lader

Pressemeldingen fra IF kommer i kjølevannet av denne VG-saken om en iPhone ble svidd etter lading.

– Telefonen sto bare en halv meter unna hodet mitt, så det er klart jeg ble litt skremt. Jeg sover ofte med telefonen under puten. Det kommer jeg nok ikke til å gjøre igjen, forklarte iPhone-brukeren til VG.no 24. mars og presiserer at han er glad han ikke hadde den under puta den natta.

Mange lader om natta

«Nesten alle unge mellom 15 og 29 år lader mobiltelefonen sin om natta, ifølge en undersøkelse utført for If Skadeforsikring. Med bakgrunn i en iPhone som fikk brannskader under lading nylig, ber selskapet om at folk er forsiktige med nattlading», skriver IF og henviser til en undersøkelse utført for selskapet av TNS Gallup.

Annonse
– Lad når du er våken

– Vi vil gjerne be folk om å lade telefonen sin mens der våkne. Selv om eksemplene på at telefoner har tatt fyr er få, handler dette om å unngå en risiko for brann, spesielt mens man sover. Lad heller telefonen din mens du er på jobb eller skole, eller mens du ser på tv om kvelden, sier Jon Berge, informasjonsrådgiver hos If Skadeforsikring.

Det er den populære appen Sleep Cycle som diagnorerser søvnmønstre som har fått mange til å putte Apples mobil på steder der det blir svært varmt.

Pass på når du bruker denne appen

«En iPhone-applikasjon som er blitt svært populær er den såkalte ”Sleep Cycle”. Da skal du ha telefonen i senga for å overvåke søvnen din. Produsenten av den uttaler at det er greit å legge den under lakenet, men at man ikke skal ha telefonen under puta eller madrassen», forklarer If.

Rådene fra If Skadeforsikring er klare:

* Lad telefonen mens du er våken og kan følge med.
* Ta også laderen ut av støpselet når telefonen ikke lades. Selv om det ikke er noen stor brannfare forbundet med at den står i, trekker den strøm unødvendig.

Kilde:
IF Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse