Windows_PC

Annonse


Gjør TV-en til PC for en hundrelapp

Mange moderne TV-er gir deg mulighet til å både sjekke Facebook og e-posten din på direkten – uten å koble til en PC.

Slipper svart boks

Men dette krever som oftest en svart boks fra kabelleverandøren eller en annet form for tilleggsutstyr som ofte er mer trøblete å bruke enn en laptop.

Med andre ord er det aller best å ha gode, gamle Windows på TV-en -ikke ett eller annet krøkkete grensesnitt som kabelleverandøren har fått skrevet i en fei.

Streamet Windows

Dette kan nå selskapet Ncomputing hjelpe deg med.

Annonse


De har nemlig utviklet en brikke kalt Numo. Denne kan gi deg Windows direkte på PC-en – streamet fra en datamaskin du har i huset.

Kan også kjøre for egen maskin

Men her kommer det frekkeste: Brikken inneholder også egne applikasjoner, slik at den kan kjøre enkle Internett-funksjoner uten å ha en PC til å hjelpe seg.

Brikken fungerer også med små netbooks – forutsatt at de kan kjøre Googles Android-operativsystem. Det dreier seg om versjon 2.1, som blant annet brukes i Google-telefonen Nexus One.

Koster 120 kroner

Det betyr trolig at også Android-baserte mobiltelefoner kan brukes som utgangspunkt for å surfe på TV-en.

Det beste er likevel prisen: Den er satt til 20 dollar – om lag 120 norske kroner.

Kommer på USB?

– Denne brikken til 20 dollar pluss under ti dollar i deleomkostninger kan gjøre hvilket som helst apparat til en kompromissløs multimedia-PC som kan kjøre applikasjoner både lokalt og fra nettskyen, sier seniordirektør Gabriele Sartori i Nconmputing til australske Good Year Guide.

Brikken er i utgangspunktet med for innbygging i TV-er, PVR. mediespillere og e-bøker (!), men det ser ikke ut til å være noe i veien for å levere den på en USB-minnepinne som kan stikkes inn i TV-er med USB-port. Detter er nærmest standardutstyr i dag, både på TV-er og DVD/Blu-ray-spillere.

Hvor er musa?

Utfordringen blir likevel mus og tastatur på fanget i sofaen. Det er ikke helt enkelt å surfe med en fjernkontroll. Vi er derfor spente hvilken løsning Ncomputing og deres samarbeidspartnere har på dette.

Nærmere opplysninger rom Numo finner du på Ncomputing.com.

Og her er en video som forklarer teknologien:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse