Dette er en av maskinene kinesiske myndigheter nå advarer mot.

Annonse


Advarer mot HP-laptoper

Mandag skrev ITavisen om den kinesiske mannen som knuste sin HP-laptop i fortvilelse over at han hadde levert inn en maskinen tre ganger til reparasjon, og endte opp med å måtte betale 2300 kroner for ny maskin.

Nå advarer det kinesiske «forbrukerrådet» mot enkelte bærbare PC-er fra HP.

Pavillion og Presario-maskiner

Rådet, som kalles The General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine (AQSIQ) (Generaladministrasjonen for kvalitetsovervåking, inspeksjon og karantene), har på sin nettside (oversatt via Google Translate) lagt ut detaljert informasjon om hvilke modeller det gjelder og hva som er feil.

Klagene fra forbrukerne gjelder en rekke modeller innen Pavillion dv2000 og Compaq Presario V3000-seriene. I tillegg nevnes HPs bærbare PC med modellnummer 541.

Annonse


Misfarget skjerm

Klagene går på feil på videokort, noe som fører til overoppheting med misfarging av skjermen eller til og med helt svart skjerm og totalt datahavari.

HP sier på sin side at de tar AQSICs opplysninger alvorlig.

– Vi arbeider nå med en detaljert plan for å forsikre oss om at alle klager blir tatt til følge. Vi vil gjøre denne planen offentlig så snart som mulig, skriver selskapet i en pressemelding.

Fikk ikke ny

AQSIC mener også at HP ikke imøtekom kundenes ønske om rask reparasjon, penger tilbake eller utskifting av produktene med alternativer som fungerer.

Til sammen har 170 kunder klaget på de bærbare maskinene sine helt siden 2007. HP er store i Kina, og henter nå mer enn tre femdeler av sin omsetning i utviklingsland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse