Flere biler måtte taues inn etter at en tidigere ansatt i en bilforretning i Austin, Texas stoppet dem ved hjelp av fjern-alarmen.

Annonse


Stoppet 100 biler via nettet

Omar Ramoz Lopez (20) fikk sparken fra en bilforretning i Texas. Så tok han en grusom hevn.

Brukket fjern-sikkerheten
Ved hjelp av PC og Internett klarte han å stoppe 100 av bilene som hans gamle arbeidsplass hadde solgt. Bilene var solgt med en spesiell form for sikkerhetssystem som er ment for å avverge tyveri.

Når tyveriet blir oppdaget, kan eieren sende et signal via Internett til bilen, slik at denne ikke kan startes. Samtidig kan hornet aktiveres, som en alarm.

Hornet tutet

Rundt 100 tidligere kunder opplevde å bli strandet på jobben, hjemme eller til og med midt på veien.

Annonse


Samtidig tutet hornet på bilen ukontrollert, slik at de uheldige eierne ufrivillig var til plage for omgivelsene.

– Skjønte ikke hva som var galt

– Han forårsaket at kundene, som nå er ofre, kom for seint på jobben. De fikk ikke betalt. De måtte leie hjelp til å flytte bilen. Og de skjønte ikke hva som var galt med bilene deres, sier talskvinnen Veneza Aguinaga hos politiet i Austin til AP.

I noen tilfeller gikk det i følge politiet så langt av bilen ble tauet inn mot inkasso, ved hjelp av såkalte «repo-menn» (personer som innkrever biler på vegne av kreditorer).

Brukte kollegas konto
Ramos-Lopez ska ha brukt passordet til en kollega for å stoppe bilene. Han er nå varetektsfengslet mot kausjon på 3000 dollar (om lag 17 500 norske kroner).

Han kan nå vente seg både en større bot og en lengre fengselsstraff om han blir dømt.

– Tupac kjøpte bil hos oss i fjor

Det hører også med til historien at Ramos-Lopez skal ha endret kundeopplysningene i butikkens register, slik at det for eksempel så ut som den avdøde rapperen Tupac Shakur hadde kjøpt en bil i butikken i 2009.

Dette for å forvirre bilbutikken og gjøre det vanskeligere å spore opp kundene som var ofre for stuntet.

Tupac ble skutt og drept i las Vegas i 1996.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse