NexusOne_Day74_SalesComparison

Annonse


– Nexus One er en gigantisk flopp

Tross positiv omtale og Google-logoen sliter selskapet med å selge Nexus One ifølge en rapport fra analyseselskapet Flurry.

– Elendig salg

Det var usikkerhet rundt hvor mange enheter Google ville selge av Nexus One. Det er tross alt en mobil som kun selges på nett (enda), men ingen hadde nok trodd at det skulle gå så dårlig.

74 dager etter lansering har Google kun klart å selge 135 000 enheter. For å sammenligne: Apple solgte en million på like mange dager og Motorola klarte å selge 1.05 millioner Droid.

Massiv markedsføring

Det svært dårlige salget er overraskende ikke minst fordi Google reklamerte for den på en av verdens om ikke verdens mest kjente nettside: Google.com. Det er bare Nexus One og Googles nettleser Chrome som har blitt markedsført på verdens mest brukte søkemotor tidligere.

Annonse


Problemet er ikke bare at salget startet dårlig, men at det ikke går oppover, men nedover. Etter en måned var det solgt 80 000 enheter. Det betyr med totaltallet på 135 000 at det neste måned kun ble solgt 55 000.

iPad allerede en suksess i forhold

Gizmodo spekulerer i om det er det faktum at mobilen kun selges på nett som er avgjørende, men da burde heller ikke Apple ha kunnet se 152 000 forhåndsbestillinger av iPad i løpet av tre dager.

Ingen kan si at Nexus One har fått lite omtale, men mye tyder på at en Google-mobil ikke er mainstream enda. Det er vel kanskje et problem Android også har.

Digi.no kunne i går avsløre at 300 000 nordmenn eier en iPhone. Les mer om det dårlige Android-salget hos ITavisen.no.

Kilde:
Flurry

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse