DSC03039

Annonse


Her er HTCs ferske mobiler

Tidligere i vinter, på mobilkongressen i Barcelona, presenterte HTC sin lineup for våren.

Nå er flere av disse mobilene rett rundt hjørnet, og på en presentasjon i Oslo fikk vi nylig muligheten til å kjenne og prøvekjøre dem litt.

Telefonene det er snakk om er Android-mobilene Legend og Desire, samt lille HD Mini, som kjører Windows Mobile 6.5.

Mini-Windows
Vi fokuserte på Android-telefonene i denne omgang. HD Mini er helt klart liten og søt, med det er en nedskalert versjon av eksisterende HD2. Som jo er allerede en godt kjent mobil. HD Mini kjører nyeste utgave av Windows Mobile, 6.5.3, som til tross for Sense-grensesnittet begynner å bli en utdatert plattform.

Annonse


Legend er pen og stilig. Og har fått ordentlig mini-USB.

Legend og Desire er imidlertid ordentlig fine stykker teknologi.

Legend er en ganske direkte oppdatering av Hero. Visse designtrekk er videreført, som det karakteristiske knekket nederst. Dessverre kan ikke Legend stå på høykant slik Hero kunne i sin tid, en gigantisk skuffelse for oss. Den store forskjellen er imidlertid unibody-designet i aluminium, som gir telefonen et utrolig stilig og solid preg. Hele chassiset er støpt i ett, og for å ta ut batteri, SIM- eller minnekortet åpner du et lokk nederst. Meget elegant, ingen tvil om det.

HD Mini.

Mer elegant
Under panseret er det ikke dramatiske forskjeller i forhold til Hero, da prosessoren er bare litt raskere. Men kombinasjonen av nyere versjon av Android (2.1 i forhold til Heros 1.5) og forbedret Sense-grensesnitt gjør at brukeropplevelsen uansett er rask og effektiv.

Nye Sense byr på blant annet muligheten til å vise samtlige av telefonens syv skjermer på en flate. På denne måten kan du raskt trykke deg inn på de forskjellige skjermene, noe som kanskje ikke er ekstremt nødvendig, men fungerer elegant og raskt. For å få opp skjermoversikten trykker du enten på hjem-knappen mens du er på hovedskjermen, eller drar fingrene fra hverandre.

Friend Stream er en annen nyhet som mater inn oppdateringer fra Facebook, Twitter og Flickr. Igjen, nyttig nok, men ikke verdens mest etterlengtede funksjon.

DSC03019

Kraftplugg
HTC Desire er den mektigere slektningen. Telefonen har ikke unibody-designet, men har en større skjerm og mye mer kraft, nemlig en prosessor på hele 1 GHz. Kort fortalt, Desire er en Nexus One, men har i tillegg Sense-grensesnittet. Og dessuten får du så klart et OS som er tilpasset nordiske forhold. Knappene og visse designelementer er noe annerledes, men plattformen er velkjent. Den er imponerende rask, lett å bruke, og kombinasjonen av Android 2.1 og Sense åpner for masse fleksibilitet.

Både Legend og Desire har fine AMOLED-skjermer, riktignok er Legends variant mindre og med lavere oppløsning, men begge byr på flott fargegjengivelse og herlig skarphet.

Vi er altså imponert over de mest avanserte Android-telefonene til HTC hittil, og gleder oss til å teste dem i fred og ro. HTC Legend er rett rundt hjørnet og så godt som butikk-klar – og vi kommer med en test i løpet av kort tid. Desire er noe lenger unna, HTC forventer lansering etter påske. Det samme gjelder HD Mini.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse