Slik blar man seg gjennom apps.

Annonse


Slik blir Windows Phone 7-appene

Mix er i gang og Microsoft avslører mye nytt i Windows Phone Series 7.

Push og lokasjonstjenester

Om det skulle være noen tvil: Microsofts nye OS får støtte for push. Det vil si at programmer som ikke kjører kan sende deg meldinger. Alt fra Facebook til spill og nyheter. Akkurat som iPhone har hatt siden iPhone versjon 3.0. Dette betyr mye mulig at det ikke blir multitasking, evt. kan det hende det blir kun til utvalgte apps.

I tillegg får Phone 7 «Microsoft Location Service». Dette vil gjøre det enkelt for utviklere å levere tjenester som vet hvor du er og sender denne informasjonen videre (f.eks. Twitter, Facebook og andre sosiale tjenester og nettsider).

Windows Phone Series 7-utviklerpakken kan allerede lastes ned slik at det blir mye klart når de første mobilene med OSet dukker opp en gang sent i år.

Annonse


Støtter DivX

De som vil utvikle for Microsofts nye OS vil bli godt kjent med XNA og Silverlight. XNA er kjerneplattformen for spillutvikling. Silverlight er plattformen for nett-applikasjoner eller «rich internet applications» på engelsk. Med andre ord helt sentral når du gjør andre ting enn å spille.

Windows Phone 7 har innebygget støtte for videoformatet DivX (opp til versjon 6.0).

Alt om marketplace

Microsofts tilsvar til Apple App Store er døpt «Windows Phone Marketplace» og man har tre betalingsmuligheter: kredittkort, operatør-faktura og annonse-støttede apps. Dette betyr ikke nødvendigvis å bety at alle apps gir deg alle muligheter, men at det er støttet rent teknisk.

En ting er sikkert og det er at Microsoft krever at alle apps kommer i en gratis test-versjon. Microsoft har mange selskap med seg når de lanserer den første Phone 7-mobilen i vinter. Programmer vil kun bli gjort tilgjengelig via Marketplace.

Blant annet er disse med på laget:

* Microsoft Game Studios
* Namco Networks America
* EA Mobile
* Photobucket Inc
* IMDB
* AP (Associated Press)
* PopCap Games Inc
* Seesmic
* Match.com
* Shazam Entertainment Ltd
* Sling Media

Her finner du videoklipp til det første spillet på Phone 7 med Xbox Live-støtte. Se også dette klippet som demonstrerer Netflix-appen.

500x_battlepunks__1

Kilder:
Gizmodo
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse