For 69 dollar og 98 cent (om lag 400 norske kroner) kan du nå plukke opp en Philips Blu-ray-spiller i USA.

Annonse


Nå koster de 400 kroner

At Blu-ray-spillere prismessig er i ferd med å gå samme veien som DVD-spillere er kanskje ingen bombe.

Men at det skulle gå så fort, hadde ikke en gang vi trodd.

Godt under 500 kroner

I den store elektrokjeden Target i USA kan du nå i følge nettstedet Engadget.com nemlig plukke opp en spiller av det kjente kvalitetsmerket Philips til like under 70 dollar. Det tilsvarer bare ørlite over 400 kroner i norsk valuta.

Her hjemme har vi sett spillere til like under tusenlappen, men så langt ingen til under 500 kroner.

Annonse


Fortsatt plater som gjelder

Nå er det mange som spør seg hva man i det hele tatt skal med fysiske, optiske plater i en tid da lagringsplass på harddisk nesten er gratis.

Men det er nå en gang slik at skal man være lovlydig, så må man kjøpe filmene sine på DVD eller Blu-ray. Dersom man da ikke er så heldig å ha en bredbånds/kabel/satellittleverandør med filmutleie, eller har en søskenbarn i USA som kan fikse amerikansk iTunes-konto…

Billige filmer

Uansett er jo også filmene på vei ned i pris. En ny tittel koster nå i USA typisk 23 dollar (om lag 134 kroner), mens eldre titler går fra 75 kroner og helt ned i femtilappen. I Norge ligger prisen på nye filmer fortsatt på rundt 200 kroner, mens eldre titler typisk ligger på halvparten.

Det hører med til historien at mange amerikanske Blu-ray-filmer er sonefrie, slik at du ikke får samme problematikk med å kjøpe dem i USA som man i sin tid hadde med DVD. Det var vel å merke før sonefrie spillere ble vanlig. Sonefrie Blu-ray-spillere finnes, men er ennå ikke så vanlige som sonefrie DVD-spillere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse