iphone stor

Annonse


iPhone kan bli bombesniffer

En telefon er ikke det det engang var; en gjenstand kun for samtaler. Nå blir den også et verktøy i amerikaneres selverklærte kamp mot terror.

Sensor fanger opp og rapporterer

Smartphones får stadig nye arbeidsoppgaver. Det nyeste på tegnebrettet til de amerikanske sikkerhetsmyndighetene (Department of Homeland Security) er teknologi som vil gjøre det mulig for smartphones å «lukte» seg frem til farlige kjemikalier og bomber.

Finner mobilen farlige stoffer sendes informasjonen til myndighetene automatisk. Dette lar seg gjøre ved å installere en Cell-All. Dette er en sensor som skal bygges inn i fremtidens smartphones og som sniffer seg frem til farlige materialer i mobilens omkrets.

Ved hjelp av lyder, SMS og/eller en samtale varsles eieren om mobilen finner brannfarlige kjemikalier eller eksplosiver.

Annonse


– Dette beskytter mot terror

– Vårt mål er å lage en enkel og kostnadseffektiv løsning for å beskytte våre medborgere mot terror, forklarer Stephen Dennis. Dennis er produktsjef hos Cell-All, en underavdeling hos Department of Homeland Security.

Amerikanske myndigheter håper at alle fremtidige smartphones skal leveres med teknologien som kan komme tidligere enn man skulle tro. Dennis håper nemlig å kunne presentere 40 fungerende prototypoer allerede om ett år.

DOHS samarbeider med Qualcomm, LG, Apple og Samsung. DOHC påpeker at det blir valgfritt å bruke Cell-All.

Kilde:
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse