Nå er det mange brukere som ikke lenger er anonyme på videochattjenesten. Trolig helt uten å være klar over det.

Annonse


Nettside avslører Chatroulette-brukere

Nettsiden chatroulettemap.com avslører brukere av den populære videochat-tjenesten Chatroulette.

Avslører alt

Trodde du Chatroulette var anonymt, tar du feil. Den nye nettsiden chatroulettemap.com avslører nå brukere på tjenesten. Ved hjelp av Google Maps avsløres private videosamtaler med oppdaterte stillbilder og nøyaktige gateadresser.

Trolig er det personer med GPS PCen eller laptopen som avslører seg selv, kanskje uten å vite det. Det er ingen innstillinger på Chatroulette.com som lar brukerne bruke GPS-maskinvare eller programvare. Med andre ord er det trolig brukernes nettleser som videresender geo-informasjonen.

Også mulig uten GPS-maskinvare

Det er fullt mulig å få geo-tjenester på maskinen uten maskinvare. Det eneste man trenger er gratis programvare og Windows 7. Denne teknikken baserer seg blant annet på IP-lokalisering og er ikke så nøyaktig som en GPS.

Annonse


Oppdatert:

Tjenesten har en egen FAQ hvor de forklarer hvordan tjenesten fungerer. De finner lokasjonen til brukerne ved hjelp av IP-adresse og GeoCoords. Tjenesten er også villige til å fjerne bilder om dette er ønskelig.

At tjenesten er fersk er det ingen tvil om. I skrivende stund har Twitter-siden til nettsiden kun to følgere.

Annonse


Annonse


Annonse