energizerduo

Annonse


Bruker du denne kan du bli hacket

energizerduoEnergizer er kanskje ikke et merke du kobler med PC-programvare.

Trojaner i batteriprogram

Og har du først hørt om det nå får du nok et noe dårlig førsteinntrykk. Det er nemlig oppdaget en trojaner i programvaren til Energizer Duo battery. Med dette produktet kan du lade NiMH-batteier via strømkontakten eller USB-inngangen i PCen.

Det er selvsagt sistnevnte som skaper problemer om du bruker programvaren som viser deg hvor mange prosent batteriene er ladet.

Avinstaller programvaren

Problemet med denne programvaren er at det er sneket seg inn en trojaner i den. Trojaneren kan ta full kontroll over PCen din.

Annonse


Energizer Duo selges ikke lenger av Energizer, men er fortsatt på lager en rekke steder. Blant annet hos Amazon. Det kommer ingen oppdatering til programvaren så denne må avinstalleres. Det går fint å lade batteriene uten programvare.

Plantet av medarbeider?

Det var antivirusselskapet Symantec som fant trojaneren og de spekulerer nå i om det er en programmerer som har sneket inn trojaneren i installasjonprogrammet.

Dette fordi de fant prefiksen «liu» i en temp-fil som lages av trojaneren. Det ble enda mer interessant da Symantec fant navnet «Liu hong» i andre deler av samme kode.

Energizer undersøker nå hvordan trojaneren kunne havne i programvaren.

Slik fjerner du den

Har du installert programvaren må du i tillegg til å avinstallere den slette filen arucer.dll fra windows/system32. I tillegg kan du også blokkere port 7777 (TCP), men dette er ikke nødvendig ifølge Energizer.

Kilde:
Consumerist
Energizer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse