zuckerberg_f8

Annonse


Facebook-sjefen snoket

I februar i fjor fikk tvillingbrødrene Tyler og Cameron Winkelvoss 65 millioner dollar (382 millioner norske kroner) i erstatning fordi Facebook-sjefen Mark Zuckerberg brukte dwet de mener var deres idé da han lagde verdens mest populære nettsamfunn.

Studentprosjekt

Cameron, Tyler og Mark var studiekamerater ved Harvard-universitetet i USA i 2004 da de kom på ideen om et nettsamfunn der folk kunne oppdatere hverandre på hva de tenkte og hva som skjer. Resten er – som man sier – historie.

Når et forlik inngås, innebærer det naturlig nok at en rekke forhold som angår saken ikke kommer fram i lyset.

Uheldig lys

Men nå har det likevel kommet for en dag at Zuckerberg kan beskyldes for urent trav da studentavisen Harvard Crimson
fikk nyss om saken.

Annonse


Nettstedet Silicon Alley Insider har fått fatt i opplysninger som stiller den nåværende mangemilliardæren Zuckerberg i et svært uheldig lys.

Kom ikke på trykk

Zuckerberg ville først ha en avtale med avisen om at de ikke trykket historien om konflikten mellom ham og tvillingene.

Dette gikk avisen naturlig nok ikke med på. Men av ulike hensyn trykket de likevel ikke historien.

Hadde tilgang

Nå viser det seg at Zuckerberg hadde tilgang til kontoinformasjon på HarvardConnection.com (tvillingene Winkelvoss nettsamfunn, som altså var forløperen og inspirasjonskilden for TheFacebook, som nettstedet het i begynnelsen). Han brukte denne tilgangen til å snoke på kontoen til Crimson-journalisten Tim McGinn.

I følge Silicon Alley Insider så Zuckerberg en e-post fra McGinn til Winklevoss-brødrene og deres samarbeidspartner Divvya Narenda, som også var med på prosjektet.

Lite troverdig

Zuckerberg fikk også lese en e-post fra McGinns kollega Eisabeth Susan Thodore til McGinn, der det går fram at Theodore ikke synes at Zuckerbefg gir et spesielt troverdig inntrykk i saken.

På grunnlag av dette tegner det seg et bilde av en Zuckerberg som er desperat redd for at det skal komme ut at han har snyltet på andre i arbeidet med Facebook, og at det faktisk er andre en ham som burde hatt i hvert fall en del av æren for nettsamfunnet.

Zuckerberg har selv ikke kommentert de nye opplysningene. Trolig vil ha la saken ligge med forliket. Det samme vil etter alt å dømme Winkelvoss-tvillingene og Divvya Narenda.