lenge før nyheten om PSP-telefonen sprakk, var nettfolket i gang med å lage fantasitegninger.

Annonse


Sony med Playstation-mobil

For litt over to uker siden skrev ITavisen om at en tilnærming mellom Sony Ericson og Sonys Playstation-spillplattform var nært forestående.

Sammensmelting
Nå kan den vanligvis etterrettelige og velinformerte finansavisen Wall Street Journal avsløre at det svensk-japanske selskapet faktisk er på vei med et smarttelefon der man kan spille Playstation-spill.

Det dreier seg i følge avisen om en sammensmelting av en tradisjonell smarttelefon a la Xperia X2, Sonys e-bokleser og den bærbare spillkonsollen PSP Go.

Lite glad for lekkasjen
Sony kommer i følge avisen i tillegg med et produkt som skal konkurrere med Apples iPad, som etter planen skal lanseres i Norge i slutten av mars (Wifi-modellen. 3G-utgaven ventes i løpet av april).

Annonse


Sony er imidlertid lite glad for meldingen i Wall Street Journal.

– Ren spekulasjon
– Alle artikler og medieinnslag som antyder detaljer om dette produktet må regnes som ren spekulasjon, heter det i en fersk pressmelding fra selskapet.

Av ordlyden leser vi imidlertid at et slikt produkt ganske sikkert er på trappene. Og at Sony ikke vil sitte rolige å se på at Apple tar markedet for store, håndholdte pekeskjermer, er sikkert.

– Dette er et marked vi er svært interesserte i. Vi føler oss sikre på at vi har kunnskapene som skal til for å lage et slikt produkt, sier Sony-sjefen Nobuyiki Oneda.

Ligger bak Apple
Han innrømmer likevel at selskapet ligger et godt stykke bak Apple når det gjelder lanseringstidspunkt.

Sonys store fordel er likevel at PSP er en etablert spillplattform. Apple har tradisjonelt vært svake på spill, men har likevel hatt suksess med spill-applikasjoner for iPhone og iPod Touch.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse