obj.phpi (1)

Annonse


HTC: – Vi har ikke stjålet fra Apple

applefrontI går kunne ITavisen.no melde at Apple i et 700 siders stort patentsaksmål går rett i strupen på mobilmaker HTC og i effekt også går til krig mot Google.

– Vi innoverer

Nå svarer den taiwanske mobil-produsenten Apples påstander om at selskapet skal ha brutt 20 iPhone-patenter på minst 12 mobiler inkludert Google-mobilen Nexus One. HTC hevder de har utviklet grensesnittet HTC Sense selv og at de vil forsvare seg mot Apples påstander.

«HTC er en teknologi-innovatør og patent-eier med fokus på å lage mange av de mest innovative smartmobilene i de siste 13 årene», hevder selskapet i en børsmelding.

Slutt på Google-mobilen?

Apple ber ikke med søksmålet bare om penger, men også om HTC stopper salget av alle mobiler de hevder stjeler en eller flere iPhone-patenter.

Annonse


Google er ikke juridisk med i saken, men støtter HTC i et svar gitt til teknobloggen TechCrunch: «Vi er ikke en del av dette søksmålet, men vi støtter vårt Android operativsystem og partnere som har hjulpet oss i å utvikle det», skrev Google i en epost.

Vinner Apple frem på en flere av de viktigste punktene vil dette bety slutten for blant annet salget av Nexus One i Amerika. Les Dinsides test av Nexus One.

Kilde:
Neowin.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse