Steve Jobs vil alltid bli husket som mannen som forandret IT-verdenen.

Annonse


Apple saksøker HTC

Steve Jobs vil alltid bli husket som mannen som forandret IT-verdenen.
(Ill.: Acaben/Wikipedia.org)
I et gigantisk søksmål går nå Apple etter HTC og 12 av deres mobiler for å ha stjålet fra maskinvaren, brukergrensesnittet og arkitekturen til iPhone.

Gigantisk søksmål

Apple har levert 700 sider til en amerikansk domstol som forklarer hvordan de mener HTC har stjålet iPhone-patenter og brukt det i en mengde mobiler. Apple går med dette rett i strupen på Google som nettopp lanserte sin første mobil Nexus One, laget av HTC og med Android-OS.

Følgende mobiler har ifølge Apple iPhone-teknologi og/eller funksjoner:

Nexus One, Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream / G1, myTouch 3G, Hero, HD2, og Droid Eris.

Annonse


Dette er mobiler som kjører både Android, Windows Mobile og med og uten HTCs eget brukergrensesnitt Sense og TouchFLO.

Jobs: – Vi har besluttet å gjøre noe med det

Steve Jobs utdyper søksmålet i en pressemelding:

«Vi kan sitte og se på konkurrentene stjele våre patenterte oppfinnelser, eller vi kan gjøre noe med det. Vi har besluttet å gjøre noe med det. Vi mener konkurranse er sunt, men konkurrenter bør lage sine egne originale teknologien, ikke stjele vår.»

Apple saksøker blant annet HTC for å ha kopiert måten man bruker fingrene for å åpne en låst skjerm sammen med en illustrasjon. Apple saksøker også måten HTCs mobiler kan bla nedover i dokumenter og skalere. Flere detaljer her.

Kilde:
Apple
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse