Microsofts John Henrik Andersen er overrasket over reaksjonen til ITavisens lesere.

Annonse


Microsoft-sjef forundret over ITavisens lesere

Microsofts John Henrik Andersen er direktor for Windows-klienter i Norge og er svært overrasket over at noen få nordmenn har fått den nye piratsjekken.
(Ill.: Microsoft)
Microsoft Norge er svært overrasket etter at ITavisen.no kunne avsløre at en nordmann fikk Windows 7-installasjonen sin ødelagt av piratsjekken.

Piratsjekk rullet ut for tidlig

– Det er alltid leit når vi har brukere som opplever at ting ikke fungerer. Vi tar dette svært alvorlig, forklarer Microsofts John Henrik Andersen til ITavisen. Andersen er Direktør/BG Lead for Windows.

Nesten samtidig som ITavisen var på telefon med Andersen skal han fått informasjon om at den oppdaterte pirat-sjekken ikke var ment å være tilgjengelig for norske kunder riktig enda.

– Det er få som har fått denne oppdateringen og den skulle ikke vært ute enda. Grunnen er at først skal vi rulle ut valget av nettleser-vinduet via Windows Update, forklarer Andersen som ikke er sikker på hvorfor noen norske kunder i går fikk oppdateringen. En forklaring kan være at de regionale innstillingene i Windows er satt til Brasiliansk eller Singapore Engelsk.

Annonse


Dette fordi oppdateringen nå rulles ut i Sør-Amerika og Asia.

Oppdaterer 500 millioner maskiner i måneden

Det nye vinduet som lar kunder velge nettleser kommer allerede neste uke. Utrullingen vil skje gradvis frem mot midten av mai. Det er kun kunder som har Internet Explorer som standard nettleser i Windows som får mulighet til å velge andre nettlesere.

– Tallene tilsier at 7 av 10 nordmenn bruker Internet Explorer. Er f.eks. Firefox standard nettleser vil man ikke få oppdateringen. Det er hva som er standard på maskinen som bestemmer, forklarer Andersen til ITavisen.no.

Skulle ikke komme samtidig

Det var ikke meningen at både pirat-sjekken og nettleser-valget skulle komme samtidig dette fordi melding om både pirat-Windows og nettleser valg ville være forvirrende ifølge Andersen. Pirat-sjekken som har lekket ut til noen få norske kunder kommer ikke før i midten av mai og kommer til å vare til sommeren.

– Vi oppdaterer over 500 millioner PCer i måneden og kan ikke ta alt av en gang, forklarer Andersen til ITavisen.no.

Andersen ber kunder som har problemer om å ta kontakt per telefon 23500500 eller besøke Microsofts supportnettside support.microsoft.com/oas.

Dette mener Microsoft om piratkopiering

Andersen er forundret over hvordan piratsjekken oppleves av ITavisens lesere etter å ha lest kommentarene til gårsdagens sak om piratsjekken i Windows 7:

– Vi ønsker ikke å ta piratene, men de som tjener penger på å selge tyvegods. De hardbarkede kjeltringene finner alltid en vei utenom uansett. Det er ofrene vi ønsker å hjelpe og beskytte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse