Capture

Annonse


Nordmann fikk Windows 7 ødelagt av piratsjekk

Slik ser det ut når Windows 7 ikke tror lisensen er gyldig.Det er ikke bare piratene Microsofts nye piratsjekk i Windows 7 går utover.

Oppdatert:
Microsoft: – Denne oppdateringen skulle ikke komme nå.

Alt gikk galt

Også personer som har gyldig lisens blir plaget av det nye systemet Microsoft nå har innført. ITavisen.no har fått informasjon fra en person som tyder på at det er fullt mulig å få en ødelagt Windows 7-installasjon om man kjører piratsjekken og samtidig bruker eldre programvare.

Ifølge personen ITavisen.no har vært i kontakt med ble det installert et eldre PDF-program på Windows 7-maskinen. Ifølge Windows 7-brukeren er det PDF-programmet som har skylden:

Annonse


«Det viser seg at NovaPIN skriver over en systemfil eller to og Windows reagerer etter denne siste oppdateringen. System Restore hjalp ikke. Av-installering av PDF-printeren hjalp heller ikke. Det eneste som hjalp var faktisk re-installasjon av operativsystemet!»

Slik gikk Windows 7 i vasken

Personen har sin egen teori om hva som gikk galt etter piratsjekken og PDF-programmet ble installert:

«Etter installasjon ba den meg restarte. Etter restart kom Windows opp med melding om av jeg hadde en piratkopiert versjon av Windows og link til nettside der jeg kunne kjøre en sjekk. Sjekken ble kjørt og konkluderte med at min installasjon ikke var “Genuine”», skriver personen som ønsker å være anonym til ITavisen.no og utdyper:

«Det ser ut til at NovaPin PDF skriver over deler av Windows Print Spooler som MS så tolker som en ulovlig systemendring».

Oppgradering koste penger

Den uheldige Windows 7-brukeren tok kontakt med leverandøren av PDF-programvaren for å få en forklaring: «De ba meg bare oppgradere til nyeste versjon, noe de opplyste om at koster penger».

Personen stille nå spørsmålstegn ved Microsofts måte å jake pirater på: «Mens pirater sier nei takk til oppdateringen, kan lovlydige brukere se frem til å bli sperret ute fra sin egen maskin fordi de installerer gamle programmer. Hurra!»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse