Bikinibildene til Sports Illustrated er lett tilgjengelige.

Annonse


Nå snakker Apple ut

De siste dagenes store kontrovers har vært opprydningen i App Store, der en lang rekke applikasjoner med erotisk innhold er blitt fjernet. Dette inkluderer både apps som viser bilder av bikinikledde modeller, samt med mye mer uskyldig innhold, som jenter ikledd treningstøy. Eller skøyteløpere, visstnok.

Tusener fjernet
Det sies at rundt 5.000 applikasjoner skal ha allerede blitt fjernet.

Nå har Apple offisielt uttalt seg om hvorfor renseprosessen er kommet i gang. Apples Philip W. Schiller sier i et intervju at selskapet har i det siste fått et voksende antall klager på erotiske applikasjoner, og bestemte seg for å gjøre noe med det.

Bikinibildene til Sports Illustrated er lett tilgjengelige.

Annonse


Klagene skal i stor grad ha kommet fra kvinner som finner applikasjonene nedverdigende, og fra foreldre som er bekymret over hva barna deres kan risikere å finne på App Store.

Noen får bli
Noe som selvfølgelig er forståelig. Problemet er imidlertid at Apple virker til å være fryktelig inkonsekvente i forhold til hva som bannlyses og hva som forblir. Blant annet applikasjonen til velkjente Sports Illustrated, som fremdeles ligger ute, og som er full av bikinikledde jenter i utfordrende positurer. Det samme gjelder applikasjoner fra Playboy og FHM.

Playboy-applikasjonen er også tilgjengelig med få klikk.

Philip W. Schiller selv sier at forskjellen mellom applikasjonene som er blitt trukket og Sports Illustrated er at det sistnevnte er et velkjent selskap som publiseres i et akseptert format. Noe som igjen er rimelig dobbeltmoralsk: Et stort firma med mye penger kan legge ut bilder av halvnakne jenter på App Store, men små, uavhengige utviklere kan ikke?

Vi får se hva som skjer fremover.

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse