Piratutgaver av Microsoft-produkter er populært i utlandet.

Annonse


– Microsofts pirat-jakt går for langt

Piratutgaver av Microsoft-produkter er populært i utlandet.Lauren Weinstein er en kjent Microsoft-kritiker og medgrunder av People For Internet Responsibility. Allerede i 2006 gikk Weinstein ut mot metodene Microsoft bruker for å kontrollere om brukere sitter på piratversjoner av Windows. Nå reagerer Weinstein på nye kontroller i Windows 7.

MS lukket bakdører

Nå går Weinstein ut mot gigantens metoder for å fakke pirater. Seneste forrige uke ble det kjent at Microsoft nå stenger 70 bakdører som gjør det mulig å aktivere piratutgaver av Windows 7.

Det er disse nye metodene Weinstein nå kritiserer.

– Undersøker lisensen hver tredje måned

– Microsofts nye metode er svært urimelig, også for lovlige brukere av OSet. Microsoft nedgraderer brukernes Windows til piratstatus om selskapet i det hele tatt mistenker at det er en piratkopi. Dette kommer til å skje gjennom at Windows 7 kontakter Microsofts serverer hver tredje måned så lenge Windows 7 er installert, forklarer Weinstein.

Annonse


Windows XP og Vista kontaktet også Microsofts servere for å kontrollere om lisensen er gyldig, men dette skjedde bare en gang og om det ble foretatt større maskinvareendringer.

– Vi må beskytte våre interesser

Microsoft forsvarer piratsjekken med at de er et kommersielt selskap:

– Vi vil vær sikre på å beskytte våre kunder. Vi er dessuten et kommersielt selskap og det er viktig at vi beskytter vår eiendom, forklarer Joe Williams. Williams jobber i Microsofts Genuine Windows-avdeling.

Kilde:
Lauren Weinstein’s Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse