Slik ser Direct Connect-programvaren ut. Det er denne som ofte ble brukt for å overføre piratfiler mellom Lyses fiberkunder.

Annonse


Norsk piratklubb legger ned

Lysehubben har siden 2002 gitt Lyse-abonnementer tilgang til piratmateriale via Direct Connect.

– For krevende

Nå er det slutt melder piratsamfunnet i en fellesmelding ITavisen.no har fått tilgang til:

«Ja det stemmer.Hubben er drevet siden 2002 og tiden har kommet der det har blitt mere og mere krevende for oss å drive Lysehubben. Det gjelder tid, ev. muligheter for server/serverplass og vedlikehold av denne om noe skulle skje».

Videre skriver administratorene av hubben: «Varselet er kort, for innen en uke vil vi tro at hubben blir lagt ned. (Fra dato 12 feb) Veldig liten mulighet for at vi finner noe løsning på dette eller at interessen vår for det er der. Isåfall vil det bli en god periode der hubben vil ligge død. Mulig at det kommer en mere detaljert melding når tiden nærmer seg. (Dette gjelder Forumet også)».

Annonse


Gruppen oppfordrer også alle medlemmer om å logge seg av.

Neppe nedlagt grunnet politi-etterforskning

Tidlig i fjor kunne Aftenbladet.no meddele at piratnettverket ikke ville bli etterforsket av politiet. Heller ikke ISPen Lyse ville blande seg inn. Den gang som nå er ikke fildeling er prioritert oppgave for politiet:

– Vi har mange alvorlige saker og begrensede ressurser. Vi ligger ikke ute og spaner på den type lovbrudd. Dessuten er det slik at de store internasjonale firmaene og rettighetshaverne langt på vei ivaretar sine interesser selv, i form av sivile saker og erstatningsssøksmål forklarte John Arild Jåsund den gang. Jåsund er leder for økonomiseksjonen ved Rogaland politidistrikt.

ITavisen.no kunne i september i 2009 avsløre at advokatfirmaet Simonsen prøvde å fakke Max Manus-piraten de hevder ble piratkopiert av en Lyse-kunde. Advokatfirmaet fikk avslag på sin søknad om å kunne hente ut personinformasjon fra IP-adressen.

Kilde:
Aftenblandet.no