winmo 7

Annonse


Nå lanserer Microsoft Windows Phone 7

Oppdatert:

Se pressekonferansen med direkte:

Nå er Windows Mobile 7 offisiell

Microsofts pressemelding:

Annonse


Barcelona 15/2-2010 ? Under åpningsdagen av Mobile World Congress i Barcelona annonserte toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, selskapets nye operativsystem for mobiltelefoner, Windows Phone 7 Series.

– I dag er jeg svært stolt av å kunne annonsere Windows Phone 7 Series, den neste generasjonen Windowsmobiler, sa Ballmer. I et marked fylt med telefoner med grensesnitt som likner helt på hverandre, og som gjør den samme jobben ga jeg utfordringen til våre utviklere: Lag en annerledes mobilopplevelse. De nye Windowsmobilene er bedre tilpasset hvordan vi faktisk lever og bruker våre telefoner ? og måten vi kommuniserer med hverandre på, sa Ballmer.

Windows Phone 7 Series innebærer en helt ny tilnærming til programvare for mobiltelefoner. Smarte løsninger med ett tiltalende design ? i tillegg til funksjonalitet i alle ledd, er et av kjennetegnene. Stikkord for utviklingen har vært brukervennlighet, i kombinasjon med deling og enkel håndtering av bilder, spill, musikk, video og kontakter.
Et annet eksempel på hvordan Windows Phone 7 Series skiller seg fra konkurrentene er de såkalte ?Live Tiles?. Dette er noe som virkelig er annerledes fra de statiske ikonene som tidligere har fungert som en vei inn til applikasjonene på telefonen. Hvis du lager en egen ?tile? på en kontakt har du tilgang til konstant oppdatert informasjon om de seneste postene eller bildene som denne har lagt ut ? uten å være nødt til å starte en applikasjon for å nå informasjonen.

Microsoft jobber allerede med partnere som HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson og Toshiba, og de første telefonene med Windows Phone 7 Series forventes å bli lansert mot slutten av året.

Dette skjer i dag

I ettermiddag vil Microsoft for første gang vise frem Windows Mobile 7 (eller Windows Phone 7), det nye operativsystemet for mobiltelefoner. Lite konkret er kjent om OSet så langt.

Noen observante deltakere på mobilkongressen i Barcelona klarte likevel å ta et par bilder av et banner som viser grensesnittet til WinMo 7, og disse ble naturligvis raskt lagt ut på Facebook.

winmo 7

Windows Mobile 7 ser altså ikke så verst ut, med store, tydelige ikoner som viser innkommende beskjeder, samtaler, snarveier til bilder og integrasjon med spilltjenesten Xbox Live.

Annonseres i ettermiddag
Bildene er nok troverdige, systemet avsløres tross alt om noen få timer. Vi kommer altså tilbake med offisiell informasjon om Windows Mobile 7 så snart det foreligger fra Microsoft, men inntil videre er det fritt frem for å spekulere.

Se flere bilder her.

Microsofts eget nettsted om Windows 7 finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse