touch-diamond2-with-flash-win-mo-65-rm-eng

Annonse


– Flash på vei til WinMo 7

touch-diamond2-with-flash-win-mo-65-rm-engDet blir ingen Flash-støtte på Microsofts nye mobiler med det første

– Flash kommer

Om få minutter (klokken 15:00) skal Ballmer entre scenen i Barcelona og vise frem den viktigste mobilsatsingen i selskapets historie, men han kommer nok også til å skuffe mange.

Allerede nå er det nemlig avslørt at Adobe Flash ikke blir støttet i første omgang (som tidligere ryktet). Informasjonen kommer fra Adobe. De to selskapene rakk rett og slett ikke å implementere Flash 10.1 før lanseringen ifølge en anonym kilde fra selskapet bak plattformen.

«Begge selskaper jobber med å implementere Flash i kommende versjoner av Windows Phone», heter det fra kilden. Trolig slipper vi å vente til Windows Mobile 8.

Annonse


Microsoft og Adobe mot Google og Apple

De to store programvareselskapene forklarer at de samarbeider tett om å få ferdig Flash 10.1 til Windows Mobile 7, men at det altså vil ta litt tid.

Med dette er linjene i sanden helt tydelige. På den ene siden står Microsoft med sine mobil-OS sammen med Adobe og mobil-produsenter som HTC.

HTML 5 får derimot støtte av søkegigant Google, mens Apple definitivt ikke vil ha Flash, har de heller ikke vist den helt store støtten for HTML 5, ihvertfall ikke enda. De to selskapene har hver sin mann med ansvar for HTML 5-utviklingen (Ian Hickson fra Google og David Hyatt fra Apple).

Adobe uttaler at de jobber med å få ferdig Flash 10.1 til Android før slutten av første halvdel av 2010.

Kilde:
Phonescoop

Annonse