Indias berømte Taj Mahal står fortsatt. men innbyggerne i verdens nest mest folkerike land får ikke betale med PayPal på nettet.

Annonse


Hele India blokkert av PayPal

Indere som gjerne vil betale for deg, får ikke lov til å gjøre det lenger. I hvert fall ikke gjennom PayPal, som er ett av de vanligste betalingssystemene på nettet.

Kan vare i måneder

Blokkeringen trådt i kraft allerede lørdag, og kan i følge PayPal komme til å vare i flere måneder.

På PayPals blogg skriver en PayPal-ansatt som bare kaller seg Anuj at årsaken til blokaden er mistanke om at pengeoverføringer fra indiske arbeidere i utlandet ikke har foregått på lovlig vis.

Mistanke om snusk

Det er indiske myndigheter som har stilt dette spørsmålet, og bedt PayPal innstille alle pengeoverføringer til og fra India mens etterforskningen pågår.

Annonse


Det er svært drastisk når en av verdens største betalingsformidlere stenger ute nesten 1,2 milliarder mennesker. Verst er det for indere som har bestilt og betalt for varer, og nå sitter igjen med verken varene eller pengene.

Sier «unnskyld»

Disse må søke leverandørene om å få pengene tilbake, men disse må sendes tilbake via andre kanaler enn PayPal.

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å be om unnskyldning på vegne av Paypal for de vanskelighetene dette skaper for våre kunder, skriver PayPal-bloggeren.

Det er trolig fattig trøst for millioner av indere som har handlet på nettet i god tro, og som nå opplever å bli utestengt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse