Kinesiske myndigheter har slått hardt ned på et rekrutterings- og utdanningsnettverk for hackere.

Annonse


Legger ned hacker-«skole»

Kinesiske myndigheter har slått hardt ned på et rekrutterings- og utdanningsnettverk for hackere.Kinesisk politi har raidet og stengt et utdanningsnettverk for hackere som skal ha rekruttert tusenvis av «elever».

Rettet mot aktivister

Hackerne som er «uteksaminert» fra den såkalte Black Hawk-skolen antas å stå bak et flertall av angrepene mot Gioogle og andre amerikanske selskaper den siste tiden.

Google har mer enn antydet at kinesiske myndigheter kan være involvert i angrepene, som for en stor del har rettet seg mot menneskerettighetsaktivister.

Tre arrrestert

Poltiet i Hubei-provinsen har i følge nyhetsbyrået AP arrestert tre personer som er mistenkt for å ha drevet den nettbaserte utdanningsinstitusjonen. I tillegg har politiet beslaglagt ni servere, fem datamaskiner og en bil.

Annonse


Alle nettstedene tilknyttet hackerne er stengt med øyeblikkelig virkning. I tillegg ble nettverkets økonomiske midler – rundt 1,5 millioner kroner – frosset.

Trojaner-kurs

Nettverket hadde mer enn 12 000 betalende «studenter», som til sammen betalte inn 6 millioner kroner i «skolepenger». I tillegg hadde nettverket 170 000 gratispassasjer med begrenset tilgang til undervisningsmateriell.

Via nettet lærte Black Hawk bort hackerteknikker. Blant annet fantes det kruser i hvordan man konstruerer såkalte trojanske hester – programmer som installerer seg på maskinen uten brukerens vitende og gir tilgang for uvedkommende.

Stor ståhei

Aksjonen har fått mye oppmerksomhet i Kina, og det kan nesten se ut som at både virksomheten og arrestasjonene har skjedd med myndighetenes vitende og vilje.

Noen tror at det er presset fra Google som har ført til aksjonen, og at myndighetene fortsetter sin virksomhet gjennom andre hackermiljøer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse