Annonse


Google med stemme-oversetting?

I fremtiden vil din mobiltelefon kunne oversette språk i sanntid. Hvis du prater med en franskmann, kan mobilen din altså oversette direkte til for eksempel engelsk, mens du holder på. Ganske fantastisk, og noe science fiction-forfattere har drømt om i årtier.

Det er faktisk en teknologi Google nå jobber med, og selskapet mener at allerede om noen år kan grunnsteinene i teknologien være lagt.

Automatisert
Google Translate er allerede en fin, tekstbasert tjeneste som oversetter en rekke språk og baserer seg på blant annet automatiske oppdateringer ved å skanne millioner av nettsider. Googles Android har også avansert støtte for stemmegjenkjenning, og selskapet mener at de to teknologiene kan snart bli forent.

Det kan fungere slik at din telefon blir vant til stemmen, toneleiet, uttalen og andre parametre, og dermed forbedre resultatene av oversettelsen. Googles Franz Och mener at en kombinasjon av både maskinell oversetting av høyest kvalitet og avansert stemmegjenkjenning vil være mulig om noen år, og at det er akkurat dette selskapet jobber med.

Annonse


Det går fremover
Det skal ha skjedd mange fremskritt innen disse teknologiene i det siste, og det mangler ikke på entusiaster og eksperter som er villige til å hjelpe med å utvikle teknologien.

Det høres jo spennende ut, og vi ser frem til å høre av Google har i ermet. Om noen år.

Kilde:
Times Online

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse