ITavisen fosser fram på leserstatistikken.

Annonse


Over 200 000 leser ITavisen

ITavisen fosser fram på leserstatistikken.
(Ill.: ITavisen.no)
I forrige uke passerte ITavisen.no 200 000 unike brukere på Gallups TNS-Metrix- Norges «offisielle» nettstatistikk.

Større enn distriktsaviser

Den forrige rekorden fra januar 2008 var på 199 516. I forrige uke hadde vi 217 647, og dermed for første gang over det magiske 200 000-tallet.

Dette befester ITavisens status som landets suverent største enkeltstående, dedikerte IT-publikasjon. Vi er nå også større enn mange av Norges store distriktsaviser. Både nettutgavene til Fædrelandsvennen, Drammens Tidende, Sunnmørsposten og Nordlys er mindre.Vi er også større enn Skatteetaten, og omtrent jevnstore med Nummeropplysningen 180.no.

Over 50 000 hver dag

I uka ligger ITavisen nå på et gjennomsnitt på over 53 000 lesere pr. dag. Regnes helgene med, er tallet rundt 48 000. Vår nærmeste konkurrent, Hardware.no, ligger like under. Men dette nettstedet er jo som kjent en «paraply» som omfatter mange underliggende nettsteder.

Annonse


Vår søsterpublikasjon digi.no ligger på rundt 25 000 brukere pr. dag, mens konkurrenter som Gamer.no og Teknofil.no ligger på om lag halvparten av dette.

Også økonomisk oppgang

Den markante oppgangen i trafikk faller sammen med økonomisk oppgang. I et svært labert annonsemarked generelt har ITAvisen hatt solid vekst de siste månedene.

Det er først og fremst leserne våre vi kan takke for denne suksessen. Våre leserundersøkelser viser at vi har en ytterst lojal lesermasse. Samtidig har vi god rekruttering, spesielt fra de yngre årsklassene.

Kritiske lesere

De samme undersøkelsene viser også – akkurat som forumet vårt og kommentarfeltet under artiklene – at vi har kritiske lesere. Vi leses av folk med sterke meninger, og de benytter gjerne anledningen til å komme med dem.

Samtidig gjør kritikken oss bedre. Vi hører faktisk på den, og vi bestreber oss på å følge opp både ris og ros.

Talerør for digital generasjon

ITavisen er en unik plante i norsk presse. Vi fanger opp nyheter, trender og tendenser som få andre der ute.

Jeg tror jeg kan si at vi er det viktigste norske talerøret for «den digitale generasjonen». Denne generasjonen har nå gitt oss et sterkt signal om at de liker at vi er her. Det er vi veldig glade for!

Du kan sjekke lesertallene selv (foreløpig bare for uke 2 og bakover) på tns-gallup.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse