Det er fortsatt ukjent hvem som står bak hacken av Firefox.no.

Annonse


Men hvem står bak dette?

Det er fortsatt ukjent hvem som står bak hacken av Firefox.no.Den norske nettsiden Firefox.no ble hacket ikke lenge etter lanseringen av Firefox versjon 3.6.

Norsk Firefox-side hacket

Hvem som står bak hacken er foreløpig uklart. Hackerne har ikke lagt igjen noe ytterlig informasjon bortsett fra et bildet med teksten «PWNED!» som nå er det eneste som vises på nettsiden.

Ifølge ITpro.no skal nettsiden tidligere har vist tittelen «Hacked By HcJ & Cyb3R-1sT». Disse to skal være medlemmer av hackergruppen «InjEctOr5» som også tidligere har vært innblandet i hacking.

– Trolig en WordPress-feil

– Vi kjenner ikke til hvem som står bak og nøyaktig hvordan de har gått frem, men dette var sannsynligvis knyttet til en svakhet i WordPress, som er publiseringssystemet som er benyttet på firefox.no, forklarer Lasse Marøen hos Firefox.no til ITavisen.no

Annonse


Ifølge Marøen tapte de ikke noe data: – Dette angrepet var relativt harmløst, på den måten at ingen data ble slettet, og feilen var forholdsvis lett å korrigere. Vi driver imidlertid dette nettstedet på hobby-basis, og det gikk noen timer før vi fikk ordnet opp i alt.

– Firefox.no er et informasjonsnettsted for Mozilla Norge – en gruppe frivillige som på fritiden gjør oversettelse av Mozillaprodukter til norsk, i tillegg til informasjonsarbeid og support, forklarer Marøen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse