1,7 milliarder av oss var på nettet i fjor. Og av dem var 350 millioner på Facebook.

Annonse


Dette gjorde vi på nettet i 2009

Internett er kommet for å bli, sier de gamle.

E-post ruler

Tallene for 2009 gir dem utvilsomt rett. For 1,73 milliarder av oss var der – en økning på 18 prosent i forhold til 2007. 418 millioner av disse var europeere, mens asiatene ligger først med 738 millioner ( det er flere folk der). USA ligger midt i mellom med sine 253 millioner nettbrukere.

E-post er tydeligvis fortsatt favorittaktiviteten til nettfolket, på tross av Facebook, Twitter og andre sosiale medier som har e-post-ens funksjoner innebygd.

Spam, spam, spam!

Hele 90 amerikanske trillioner (norske billioner) e-poster ble sendt. Den dårlige nyheten er at 81 prosent av disse var såkalt spam – på godt norsk søppelpost.

Annonse


Da spammerne herjet som verst, var hele 92 prosent av e-posttrafikken Viagra, nigerianske kjedebrav og ekteskapstilbud fra Ukraina.

Facebook-feber

Bloggingen eksploderte. I fjor fantes det hele 126 millioner blogger på nettet.

Men det er likevel ingen ting mot aktiviteten på Facebook. Selv om det finnes mange andre sosiale nettverk der ute, var fjesboka suveren vinner med 350 millioner brukere. Og halvparten av disse er innom minst en gang om dagen!

Jentene mest aktive

Interessant nok er det damene som dominerer de sosiale nettverkene. På hele 84 prosent av slike nettsteder er jentene i flertall. Det er altså der man skal være, også som mann…

Bare 4,25 millioner av oss er derimot på Twitter – kanskje 2009s mest opphaussede (og oppskrytte?) tjeneste. Spesielt når vi ser at nesten 60 prosent av brukerne er amerikanere.

Video-dilla

YouTube har også en stor, lojal brukerskare. En milliard videoer lå pr. dag på TouTube i fjor, og over 12 milliarder videoer ble sett pr. måned på YouTube alene. Hele 82 prosent av alle videoer som er lagt inn på nettsider og bløogger (embedded) hentet fra YouTube. Og likevel har YouTube under 40 prosent av videomarkedet (USA) – her er det mange om beinet.

De aller fleste av oss (63 prosent) brukte en eller annen versjon av Internet Explorer til våre gjøremål på nettet i fjor. Men Firefox haler innpå med 25 prosent brukerandel. Deretter kommer Chrome og Safari, som nå er like store (om lag 4,5 %).

Den mørke siden

Nettet har også en bakside. Det viser de 148 000 nye, såkalte zombie-maskiner som ble registrert hver eneste dag i fjor. Dette er PC-er (og muligens en Mac eller to?) som blir infisert og brukt i et nettverk for å tjene skumle interesser.

2,6 millioner potensielle trusler mot nettbrukerne ble registrert, og sikkerhetsselskapet Symantec kan fortelle om 921 000 former for ondsinnet kode som ble skrevet det siste året i forrige tiår.

Kilde:
Royal Pingdom

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse