youtube_logo_standard_again

Annonse


Nye tjenester fra YouTube

YouTube slår på stortromma for tiden. Nettsiden lanserer nemlig flere nye tjenester i disse dager, selv om flere av dem er strengt tatt nokså uferdige.

Finn ny musikk
Tjenesten vi liker best heter YouTube Disco. Det er kort fortalt et system for å søke seg frem til musikk og musikkvideoer som ligger på YouTube. Det finnes allerede en rekke tredjepartstjenester av denne typen, men nå gjør YouTube altså dette på egen hånd.

Du kan søke etter artister, og får opp kort informasjon om bandet du søker etter, deres musikk, samt mange forslag til relaterte musikere. Du kan sette opp og lagre spillelister, og det er temmelig lett å flytte sangene inn og ut av disse.

Du kan selv prøve ut YouTube Disco her.

Annonse


Enklere videoavspilling
YouTube satser nå også på HTML5, som altså gjør det mulig å se på videoer uten flash. Oppgraderingen rulles ut i disse dager, og innebærer egentlig liten forskjell for brukerne, det mest interessante er at YouTube satser i så stor grad på åpne standarder. Du må ha Chrome, Safari eller ChromeFrame for IE for å kunne se på videoene. Les mer her.

Til slutt, filmleie er det nye stikkordet. Snart vil YouTube legge ut en rekke filmer i høy kvalitet, som skal kunne leies gjennom tjenesten. Foreløpig gjelder det bare noen få uavhengige filmer fra Sundance-festivalen, men potensialet i fremtiden er jo stort. Mer informasjon kan igjen hentes hos YouTube-bloggen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse