opera2

Annonse


Opera med bedre Windows 7-støtte

opera2Mens Firefox-brukere fremdeles venter på skikkelig Windows 7-integrasjon, viser Opera hvordan det kan gjøres.

Den nye, tidlige versjonen kalt Opera 10.5 ble nemlig nylig lagt ut, og denne introduserer en rekke hyggelige nyheter.

Nytt utseende
Opera 10.5 har først og fremst et grensesnitt som er merkbart redesignet, med en sentral menyknapp som trykkes på for å få frem diverse alternativer. Utover dette er det lagt mer fokus på at fanene skal være tydelig synlige. Hele utseendet på nettleseren passer også bedre til Windows 7.

Nå støtter Opera også taskbar-funksjonene i Windows 7, når du plasserer musepekeren over Opera-ikonet får du sniktitt på alle åpne faner i vinduet, og du kan bla gjennom disse direkte fra taskbaren.

Annonse


opera1

Ved å høyreklikke på ikonet får du nå opp jumplists, altså snarveier til å åpne nye faner, til speed dial, og til andre mye brukte nettadresser.

Hold deg skjult
Versjon 10.5 har også fått en privatmodus, noe de fleste andre nettlesere allerede har, og denne kan også åpnes fra jumplist. Ikke minst kan du åpne en privat fane innenfor det vinduet du allerede bruker, ved siden av vanlige, ikke-private faner.

opera3

Opera 10.5 er en tidlig utgave, og dermed ikke helt stabil, og foreløpig kun tilgjengelig for Windows. Du kan laste den ned fra denne siden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse