Slik så den lukkede fildelingstjenesten ut. Nå er en av hovedmennene bak piratnettsiden som ble stengt for mange år siden frikjent.

Annonse


OiNK-gründer frikjent

Topp 10-listen på OiNK.OiNK var en av de virkelig store lukkede torrent-nettverkene med musikk som spesialfelt. Nå har hovedmannen blitt frifunnet.

Frikjent

Rettsaken mot OiNK-administrator Alan Ellis er endelig ferdig etter over 2 år. Aktoratet mente Ellis hadde startet fildelingsnettverket for å tjene penger, men det trodde ingen i juryen på (12 for, 0 mot) og frikjente mannen.

OiNK var i sin tid stedet å være om man var musikkpirat. Et enormt bibliotek og dedikerte brukere sørget for en tjeneste få kunne matche, spesielt ikke platebransjen.

– Skulle bare tjene penger

En av aktorene Peter Makepeace malte et svært negativt bilde av Ellis som en mann kun ute etter kjappe penger:

Annonse


– 21 millioner nedlastinger. Minst 600 000 album. 300 000 pund. Dette var en «cash cow». Det var det perfekte stedet for ham å tjene penger og det var så uærlig som dagen er lang.

– Et velsmurt maskineri

Makepeace var ikke bare negativ i sin karakteristikk av Ellis. Han beskrev blant annet fildelingsnettsiden som velsmurt maskin for å dele musikk og samtidig et sterkt merkevarenavn. En merkevare som var synonymt med å rippe musikk ifølge aktor.

Birgitte Andersenok er professor hos Universitet i London og hevdet at OiNK ikke i det hele tatt skadet musikkbransjen.

– Fører til økt musikksalg

Faktisk hevdet Andersenok at fildelingsnettsiden førte til økt musikksalg noe aktor Makepeace var svært uenig i.

– Det er tull og søppel, hevdet aktor Makepeace. Ellis er frikjent for godt da denne dommen er endelig og ikke mulig å anke.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse