zuckerberg_f8

Annonse


Oppsiktsvekkende Facebook-avsløringer

zuckerberg_f8
(Ill.: Facebook)
Er dine data sikre på Facebook? I et intervju med en anonym Facebook-ansatt kommer det frem hittil ukjent informasjon

Er dine data sikre?

Det sosiale nettsammfunnet Facebook har over 350 millioner brukere verden over og har nærmest monopol. Man skulle derfor tro det ble stilt strenge krav til sikkerhet, men ifølge en anonym Facebook-ansatt settes ikke sikkerheten alltid i høysetet og det er lett for ansatte og snoke på din profil.

Blant annet skal de første utviklerne av nettsiden ha hatt ett «master password» som ga tilgang til all informasjon på tjenesten. Passordet skal ifølge den anonyme personen ha vært «Chuck Norris».

Hadde et superpassord

I intervjuet gjort av The Rumpus kommer det frem at alle Facebook-ansatte rent teknisk hadde tilgang til universalpassordet, men at det i realiteten bare var utviklerne som visste om det.

Annonse


Slike avsløringer kan få de fleste Facebook-brukere til å skjelve i buksene, for med et slikt passord kan hvem som helst i Facebook-systemet gjøre alt, inkludert å lese personlige meldinger.

Kan lese i databasene

Personen avslører at det tidligere har vært personer som har snoket i registrerte brukeres data. En Facebook-ansatt ble sparket etter å ha endret en persons religiøse overbevisning og personen som ble intervjuet anonymt av The Rumpus skal også ha misbrukt sin tilgang ved å se på Facebook-profiler.

Skulle en ansatt hos Facebook ikke ha passordet er ikke dette noen garanti mot at dine meldinger og annen personlig informasjon blir lest. Alle dine meldinger og informasjon ligger nemlig lagret i databaser, også slettede meldinger. Med andre ord er det enkelt for de rette folkene i Facebook og lese personlig informasjon, også uten passordet.

Har egen sikkerhetssjef

Om noen med tilgang snoker på en Facebook-profil uten noen god grunn kan det få konsekvenser avslører den anonym ansatte. Facebook har også ansatt en «Chief Privacy Officer» for å passe på at ting går riktig for seg.

De følger med på alt

I intervjuet kommer det også frem at Facebook følger med på alt av hva brukerne foretar seg, og da snakker vi ikke bare hvor mange meldinger du har skrevet og motatt, men også hvor mange ganger du har trykket på din venns profil og hvilke bilder du har sett på.

Det er ved hjelp av denne informasjonen Facebook kan fortelle deg hvem dine beste venner er og det brukes også til å generere News Feeden.

De følger med på alt

Det er selvsagt grunn til å stille spørsmålstegn ved om personen som intervjues faktisk jobber hos Facebook. Personen som ble intervjuet hadde ifølge TechCrunch flere feil med sine tall, men dette kan også være bevisst for å ikke bli tatt.

Facebook kommenterer saken på følgende måte til TechCrunch: «Dette intervjuet inneholder faktafeil man forventer kommer fra en kilde som er anonym. Vi lar saken ligge der».

Kilder:
The Rumpus
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse