Annonse


Nå blir Windows Mobile bedre

Nylig utgitte Windows Mobile 6.5 har møtt en god del kritikk grunnet det nokså utdaterte brukergrensesnittet. Til tross for visse forbedringer er opplevelsen fremdeles temmelig gammeldags, og det er først når OSet overhales fullstendig, slik HTC har gjort, at det blir hyggeligere å bruke.

Microsoft skal imidlertid ha for å prøve å forbedre opplevelsen, og en oppdatering av Windows Mobile er nå på vei.

Den er kalt for versjon 6.5.3, og nyhetene omhandler først og fremst nettopp navigasjonen og brukervennligheten.

Bedre ikoner
Dermed får OSet nå først og fremst store, avrundede knapper nederst på skjermen. Disse er plassert slik at det er lett å trykke på med tommelen, og har forskjellige funksjoner avhengig av hva du driver med for øyeblikket. Programmene stenges også med disse knappene, og du får en snarvei til hovedmenyen derfra.

Annonse


Øverst på skjermen derimot finnes det nå en applikasjonsmeny, denne åpnes ved å dra fingeren nedover. Der finner du snarveier til både dine mest brukte programmer samt diverse praktiske innstillinger. Denne menyen er også tilgjengelig på tvers av programmer, uansett hva du holder på med.

Nye taster
Microsoft har også redesignet det virtuelle tastaturet, der du nå finner større og mer komfortable knapper. Nyheten er også at ved å dra fingeren til venstre og høyre hopper du direkte fra QWERTY-tastaturet til nummerisk tastatur, eller til vanlig mobiltelefon-aktig knappesett.

WinMo 6.5.3 skal ellers inneholde en del andre forbedringer og fikser, og skal visstnok slippes litt senere i år. Men når får vi høre mer om Windows Mobile 7?

Kilde:
Phonescoop

Annonse