James Camerons Avatar ble mye piratkopiert, men tjente også svært godt. Nesten 3 milliarder dollar har gigant-prosjektet så langt tjent.

Annonse


Denne filmen har satt piratrekord

James Camerons teknisk overlegne film Avatar er piratenen favoritt.

– Ikke noe poeng å piratkopiere

48 timer etter at Avatar hadde premiere hadde den blitt lastet ned 500 000 ganger. Spol frem fem dager og dette tallet nådde 980 000. Det er ifølge TorrentFreak rekord, men regissør James Cameron mener det er poengløst å piratkopiere Avatar:

– Du kan piratkopiere en 3D-film, men du kan ikke kopiere den i 3D, derfor forsvinner opplevelsen, har Cameron forklart, men det er tydeligvis mange som ikke bryr seg om 3D.

Vampyrer slått

«Twilight New Moon» er nummer to på listen, men denne ble «bare» lastet ned 610 000 ganger, og dette tallet ble ikke nådd før det hadde gått sju dager.

Annonse


Og for første gang erkjenner filmstudioet Fox (som har brukt 2 milliarder på Avatar) at nedlasting neppe har noen særlig påvirkning på billettsalget.

Skader Blu-ray-salget

– Piratkopierer har trolig ikke så stor innvirkning. Å se filmen i 3D i en kinosal gir en opplevelse som ikke kan oppleves hjemme, forklarer en talsperson for Fox.

Selv om kinoene ikke taper penger, tar DVD og Blu-ray-salget kanskje større skade. En uke etter at Batman-filmen «The Dark Knight» hadde premiere hadde den blitt lastet ned 500 000 ganger i cam-versjon. Når DVD-platen ble rippet og lagt på nett ble den lastet ned 1.5 millioner ganger til.

Kilder:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse