Monolithic_Design_Concept1

Annonse


3D fra Sony

CES-messen byr på mange spennende nyheter, og nå er det Sonys tur til å presentere sin vårkolleksjon.

Ikke overraskende er det 3D som er stikkordet. Akkurat som de aller fleste andre elektronikkprodusenter satser den japanske giganten på LED-bakbelyste LCD-TVer med 3D-teknologi som benytter seg av såkalte active shutter-briller.

Superstilig
Sonys modeller skiller seg imidlertid ut fra mengden med oppsiktsvekkende design, noe de kaller for Monolithic Design. De nye Bravia-modellene er ekstremt minimalistiske, og denne designtankegangen vil også brukes i andre hjemmeunderholdningsprodukter som lanseres av Sony i 2010.

TVene kan blant annet også tiltes 9 grader bakover, slik at de passer sammen med lave, moderne møbler.

Annonse


Vi får neppe se TV-er som dette med passiv 3D, skal vi tro Sony.
(Ill.: Sony)

Topp kvalitet
Det er den dyreste serien, som kalles Signature, som støtter 3D, og denne er også kjent under modellbetegnelsen LX900. Denne varianten bruker 200Hz bildeoppdatering for optimal bilde både med og uten 3D-briller. I tillegg støtter TVene internett, med diverse onlinetjenester, nedlastbare widgets og sensorer som automatisk tilpasser bildet ut fra lysnivå og fargetemperatur i rommet.

LX900 kommer til Norge i juli 2010, og finnes i størrelser fra 40 tommer (21.000 kroner) til 60 tommer (37.000 kroner).

Shutter-brillene
(Ill.: Sony)

Cinematic (HX900) er en tilsvarende TV-serie, med lignende spesifikasjoner, men uten internett. Pressemeldingen hevder at de er klargjort for 3D. Den største varianten i denne serien er på 52 tommer og koster 27.000 kroner.

I tillegg kommer det to serier til, kalt Presence og Essential.

Avspillere
For å matche disse TVene lanserer Sony også et nytt Blu-ray-system. Bak den klønete betegnelsen BDV-IZ1000W skjuler det seg en avspiller som støtter 3D-innhold, og du får med elegante 5.1-høyttalere, masse internettmuligheter, oppskalering av DVD og alt annet av avanserte funksjoner. Dette settet kommer imidlertid først i september, og vil koste 9000 kroner.

Sony lanserer også flere rimeligere Blu-ray-systemer med diverse høyttalerkonfigurasjoner og mer grunnleggende spesifikasjoner, og disse kommer til å slippes i løpet av året.

Du kan lese i mer detalj om alle de nye TVene her, og Blu-ray-spillerne her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse