skype_lg03-1262674698

Annonse


Skype satser på HD

Populære Skype, som vi først nå innså nytten av, satser stort fremover.

Nå skal nemlig kvaliteten på videosamtalene økes dramatisk, til komfortabel 720p-oppløsning. Det er denne HD-oppløsningen som blir støttet i den nyeste utgaven av Skype-programvaren (Skype 4.2 beta).

Nye kameraer
For å kunne benytte deg av HD-mulighetene må du ha et webcam som støtter slike oppløsninger, og flere kameraer som er utviklet for å matche Skypes spesifikasjoner blir vist frem på CES-messen, som åpnes i disse dager. Disse kameraene tar seg blant annet av enkodingen av video og avlaster dermed datamaskinen.

I stua
HD-oppløsning på PC er imidlertid ikke nok. Skype annonserer også at de har inngått avtale med TV-produsentene LG og Panasonic. Begge produsentene vil i løpet av 2010 lansere TVer med innebygde kameraer og Skype-programvare. Dermed vil det være mulig å benytte TVene til videosamtaler, og HD-oppløsning støttes der og. Kameraene og mikrofonene vil være designet til å plukke opp lyd og video fra avstand, slik at man kan ha videosamtaler fra sofaen.

Annonse


skype_lg03-1262674698

Skype på TV vil ellers ha de samme funksjonene som på PC. Det anbefales minst 1 Mbps linje opp og ned for å kunne bruke HD-oppløsningene.

Det er uvisst om disse Skype-utstyrte TVene kommer til Norge, men interessant er de uansett.

Kilde:
Skype

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse